Deltawind helpt buren aan lagere energierekening

Foto: Pixabay

Een hoop mensen zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om isolatie, zonnepanelen en subsidies.

De buurtbegeleiders van ‘Samen Energie Besparen’ helpen je van begin tot eind graag op weg naar een lagere energierekening. Dat doen ze onder het initiatief ‘Samen energie besparen’ van Coöperatie Deltawind.

Het initiatief helpt mensen naar een lagere energierekening door het geven van informatie. Daarbij kijken ze ook naar de staat van de woning. En ze brengen in kaart welke maatregelen zinvol zijn. Dit loopt van kleine maatregelen die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren tot grotere isolatiemaatregelen zoals dakisolatie.

Het is handig en gezellig om dit samen met buren op te pakken. Vervolgens leggen de buurtbegeleiders contact met lokale bedrijven en aannemers. Zo kan een gesprek gepland worden over welke subsidiemogelijkheden er zijn. Het initiatief richt zich hoofdzakelijk op bewoners van koopwoningen.

Reis over het eiland  

Het initiatief is begin dit jaar gestart in Ooltgensplaat. Daar zijn bewoners van onder meer de Pieter Biggestraat geholpen om woningen die slecht geïsoleerd zijn aan te pakken. Dit najaar en volgend jaar zal de actie over het eiland gaan.

Aankomende maand start ‘Samen Energie Besparen’ in Achthuizen. Daar opent iedere dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur een mobiel loket. Deze is te vinden op de parkeerplaats voor de Maria ten Hemelopneming kerk. Daar kunnen mensen terecht met vragen, onder het genot van een kopje koffie. Om 14.00 uur en 16.00 uur starten mini-workshops van 30 minuten over isolatie en andere energiebesparende maatregelen. Iedereen is van harte welkom.

Kom je graag met de organisatie in contact? Bel buurtbegeleiders Ronald en Daisy op telefoonnummer 06-82371303 of 06-26018612 of mail naar [email protected].

Over energiecoöperatie Deltawind  

Coöperatie Deltawind is de energiecoöperatie op Goeree-Overflakkee. De coöperatie is opgericht in 1989 en telt inmiddels meer dan 2400 leden. Deltawind staat voor het produceren van duurzaam opgewekte energie, in eigendom van de lokale bevolking, en het bevorderen van efficiënt energieverbruik.

Nu de windopgave op het eiland gerealiseerd is, richt de coöperatie zich ook op verdere verduurzaming van het eiland. Dat doen ze via Klimaatkrachtig GO; de plek waar de gemeente Goeree-Overflakkee samen met inwoners, ondernemers en partners zoals Deltawind nadenkt over de route naar een duurzaam eiland. Want welke warmteoplossing er na aardgas ook komt, een energiezuinige woning is altijd een goed idee.

Cookieinstellingen