Bouw laatste fase Dock187 is van start gegaan

Foto: Sam Fish

Op dinsdag 12 juli het een gezellige bijeenkomst aan de Bergweg in Sommelsdijk. Daar werd namelijk de start van de bouw van de vijfde en laatste fase van Dock187 feestelijk gevierd.

Door Sam Fish

Nieuwe bewoners, medewerkers en gemeente waren allemaal bijeenkomen voor het feestelijke moment. Een mooi moment om de nieuwe buren alvast te leren kennen en om te kijken waar de nieuwe woning precies komt te staan. Maar er stonden ook vier paaltjes in de grond. En die hoorden niet bij de nieuwe huizen.

Op de paaltjes stonden de namen van de drie partijen die bij het project betrokken zijn. Gemeente Goeree-Overflakkee, Gebroeders Blokland en RoggebandBouw. Het vierde paaltje was voor het project Dock187 zelf. Het was aan de betrokkenen van die organisaties om de paaltjes de grond in te slaan om zo de bouw van de laatste fase symbolisch van start te laten gaan.

Fase 5 Dock187

“Het is mooi om te zien dat deze fase vooral in de lokale behoefte voorziet,” laat wethouder Daan Markwat weten. “Dit zorgt weer voor een doorstroming voor andere woningzoekenden. Want al deze mensen laten een leeg huis achter. Dat betekent dat we met deze fase twee keer zoveel mensen blij kunnen maken.”

Al zeven jaar wordt er gebouwd aan Dock187. De eerste vier fases zijn helemaal klaar en bewoond en nu is het tijd voor fase vijf, tevens de laatste fase van de nieuwe wijk. Die fase bestaat uit veertien huizen en 19 appartementen. Wanneer de woningen worden opgeleverd is nog niet helemaal zeker. Dat hangt ook af van de strengheid van de komende winter. Maar volgens de planning wordt het in het derde kwartaal van 2023 opgeleverd.

Cookieinstellingen