Nieuwe directeur-bestuurder voor Oost West Wonen

Foto: PR Oost West Wonen

Marleen van de Kamp startte op 9 november als nieuwe directeur-bestuurder van Oost West Wonen. Ze nam het stokje over van Jan Salverda.

Salverda was interim-bestuurder sinds de fusie van de vier eilandelijke woningcorporaties in 2019. Hij droeg op haar eerste werkdag de sleutels van Oost West Wonen over. Een symbolische gebaar om haar welkom te heten.

Over Marleen van de Kamp

Marleen van de Kamp is 52 jaar en woont in Dordrecht. Toch is ze niet helemaal een overkanter haar roots liggen op Goeree-Overflakkee. Ze is namelijk geboren en opgegroeid in Middelharnis.

Met haar 27 jaar werkervaring in de huisvesting brengt ze veel kennis en kunde mee. In haar vorige functie was ze manager Wonen bij Woonkracht10. Deze middelgrote corporatie is actief in de Drechtsteden en beheert ruim 11.500 woningen. Daarvoor was ze actief in een strategische functie, ook bij een woningcorporatie.

Directeur-bestuurder

In haar nieuwe rol van directeur-bestuurder kijkt ze er naar uit om een bijdrage te leveren aan de volkshuisvesting op het eiland. “Oost West Wonen is een jonge organisatie met een rijke geschiedenis. De komende jaren staan in het teken van vernieuwing, verduurzaming en betaalbaarheid. Samenwerken met collega’s, huurders en stakeholders is daarbij cruciaal. Ik heb zin om aan de slag te gaan,” aldus Van de Kamp.

De komende maanden zullen voor Van de Kamp in het teken staan van kennismakingen. Er zijn tenslotte diverse partijen waar zij mee te maken gaat hebben. Daarnaast staat natuurlijk ook een (hernieuwde) kennismaking met Goeree-Overflakkee op de planning. En natuurlijk wordt er gekeken naar het woningbezit van de corporatie.

Oost West Wonen

Op 1 juli 2019 fuseerden de vier woningbouwverenigingen op het eiland tot een nieuwe organisatie. Oost West Wonen werd geboren. Het verhuren van woningen in de sociale sector is hun kerntaak. Oost West Wonen beschikt over zo’n 6500 huurwoningen op het hele eiland.

Cookieinstellingen