Bespaar duizenden euro’s met een nieuwe hypotheek!

Foto: Image by Nattanan Kanchanaprat from Pixabay

Op dit moment zijn de hypotheekrentes niet gewoon laag, maar zelfs extreem laag. Fijn voor starters, hoor ik u denken, maar wat heeft u eraan?

Door Eva van Lieshout

Niet alleen voor starters kunnen deze hypotheekrentes voordelig zijn. Ook als u jaren geleden een hypotheek heeft afgesloten met een hogere rente dan die van de huidige hypotheken, kunt u een nieuwe hypotheek afsluiten. Dit heet oversluiten.

Dit is het moment

De rente op de hypotheek kan bijna niet lager, dus dit is hét moment voor het oversluiten van je hypotheek. Een lage hypotheekrente zorgt namelijk voor lagere maandlasten en wie wil dat nou niet? Ook is het mogelijk om de lage hypotheekrente vast te zetten voor tien jaar of langer. Zo kun je de lage maandlasten ook veiligstellen voor de toekomst.

Wel of niet doen?

Maar het oversluiten van je hypotheek geeft niet altijd voordeel. Meestal wel, maar niet altijd. Je kan via deze hypotheek oversluiten bespaar calculator checken wat jij kan besparen. Beter is het om de hypotheek niet over te sluiten als het renteverschil niet opweegt tegen de kosten en/of wanneer de rentevast periode bijna afloopt.

Bij de grote opbrengsten van oversluiten horen namelijk ook kosten. Daardoor wil je natuurlijk zeker weten of de besparing groter is dan de investering. De investering bestaat uit de eventuele boeterente, de financiële schade voor de bank waar je op dit moment een hypotheek hebt, de taxatiekosten, de notariskosten en de advieskosten. Deze kosten kunnen zelfs meegefinancierd worden in de nieuwe goedkopere hypotheek! Hierdoor merk je vrij weinig van de kosten, maar bespaar je wel duizenden euro’s.

Kijk dus altijd goed of de kosten van het oversluiten van de hypotheek opwegen de besparingen. In deze gratis hypotheek oversluiten gids kan je alles gedetailleerd doorlezen. Succes met besparen!