Try-out trainingen bij nieuw eventingterrein in Ouddorp

29 aug , 11:29 Sport
eventingterrein ouddorp
Op zaterdag 31 augustus is er een try-out van het nieuwe eventingterrein aan de Oudelandseweg 70 in Ouddorp. De try-out vindt plaats onder leiding van Olympisch eventingruiter Elaine Pen.
De try-out wordt georganiseerd door vereniging De Ruiterstee/Stichting Ruiter- en Menactiviteiten op Goeree-Overflakkee. Zij organiseren met regelmaat dressuur- en springclinics. Nu komen daar dus ook eventingclinics bij. In samenwerking met de gemeente en de KNHS hebben zij de afgelopen jaren hard gewerkt aan de voorbereidingen en de aanleg van het terrein.
De opening van dit terrein is dus op zaterdag 31 augustus en dat wordt gevierd met de try-out. Elaine Pen is één van de eventingruiters die dit jaar namens Nederland naar de Olympische Spelen is geweest. Zij begeleidt de trainingen van 10.30 tot 14.30 uur. Deze trainingen worden gegeven in groepjes van vier deelnemers.

Eventing

De eventingsport is naast het springen en dressuur een steeds populairdere tak van ruitersport aan het worden. Deelnemers springen hierbij over vaste hindernissen, crossen door de waterbak en/of het bos en springen over heuvels en wallen. Deze verschillende elementen zijn ook terug te zien op het nieuwe eventingterrein. 
Publiek is van harte welkom om naar de trainingen te komen kijken. Er is een tentje aanwezig waar (met dank aan Bakkerij Akershoek) eten en drinken gekocht kan worden. Het terrein is te vinden aan de Oudelandseweg 70 in Ouddorp. Volg als bezoeker graag de bewegwijzering ter plaatse.
De officiële opening zal in september van dit jaar plaats vinden. Nadere informatie daarover volgt. Wil je meer informatie over de organisatie, volg hen dan op Facebook of Instagram.
  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.