Slalom Race middelpunt van succesvol DAM-X Event

14 okt , 9:23 Sport
dam x
PR Surf en Zeilcentrum Brouwersdam / VisitBrouwersdam
De Brouwersdam stond het afgelopen weekend volledig in het teken van watersport tijdens het jaarlijkse DAM-X Event. Het middelpunt van deze editie was de Slalom Race.
De drukte was goed zichtbaar. Een volle parkeerplaats en dubbel geparkeerde auto’s en campers geven een duidelijk teken dat watersport hier leeft. Het evenement begon veelbelovend op vrijdagochtend met een dubbele regenboog. De dag begon met een Skippers’ Meeting die werd bijgewoond door wethouder Jaap Willem Eijkenduijn. Hier kregen de deelnemers een briefing over de race en de te volgen procedures.
Dit jaar waren er maar liefst 262 inschrijvingen, een forse stijging ten opzichte van de 198 van vorig jaar. Een bijzondere toevoeging dit jaar was de categorie wing foil, met 36 deelnemers die voor spannende wedstrijden zorgden.

Talent

Het DAM-X Event blijft ook een magneet voor jong talent. Maar liefst 71 kinderen onder de 18 jaar namen deel aan de Slalom. Onder hen waren drie deelnemers van pas 10 jaar oud! De oudste deelnemer was 66 jaar, wat de toegankelijkheid van deze fun race benadrukt.
Net als bij de Rotterdam Marathon ziet de organisatie zowel ervaren als beginnende sporters die zich intensief voorbereiden op deelname aan dit evenement. Dit jaar waren er veel internationale Pro Riders aanwezig. Dat maakte de handtekeningensessie tot een populair onderdeel. De jaarlijkse freestyle show met een tow-in sessie trok opnieuw grote groepen bezoekers langs de waterkant. Bij golden hour wisten de professionele windsurfers, geholpen door een jetski, indrukwekkende trucs te tonen zonder wind.

Tot volgend jaar

Ook naast de wedstrijden was er genoeg te doen. Dankzij de Activity Tickets konden zowel kinderen als volwassenen kennismaken met nieuwe water- en wintersporten. Van het giek hangen kampioenschap tot ontspannen in de hottub met uitzicht op het wedstrijdveld. Er was voor iedereen iets te beleven.
Op de laatste wedstrijddag gingen de windsurfers al vroeg het water op, aangemoedigd door stevige windkracht 5. Met zoveel enthousiaste deelnemers en toeschouwers kijkt de organisatie alweer vooruit naar volgend jaar. Pak je agenda er maar bij, want de volgende editie staat gepland voor 10 tot en met 12 oktober 2025. En daar geldt natuurlijk de ambitie om het succes van dit jaar te overtreffen.
  • Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.