Rookie Class bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam

17 jul , 11:04 Sport
windsurfing 2298647 1920
Ons eiland is omringd door water en daar kunnen we goed mee omgaan. Maar het is nóg leuker als je het water ook kunt betrekken bij de sport!
De Brouwersdam is een echte watersportlocatie. Maar het team van Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam merkt dat het voor de jeugd lastig is om het windsurfen door te zetten. “We zijn daarom een aantal jaar geleden gestart met de Rookie Class”, laten ze weten. “Dat is een initiatief om jongeren tussen de 12 en 18 jaar kennis te laten maken met het windsurfen.”
Als je aan sport denkt, gaan de gedachten al snel naar hockey, tennis en voetbal. Windsurfen komt vaak niet eens in de buurt bij een gesprek over sport. “Wij doen het daarom anders. We willen de jeugd de kans geven om ook van deze prachtige watersport te genieten. En dat moet ook. Want in een gebied met zoveel water, zou het normaal moeten zijn dat iedereen aan watersport doet. Met onze rijke geschiedenis en overvloed en water mag windsurfen niet ontbreken”, aldus het team.

Succesvol 

De Rookie Class blijkt een groot succes. Meerdere jongeren uit de buurt zijn uitgegroeid tot topsporters, zoals Bodhi Kempen en Tigo Kort.
Tussen maart en oktober biedt Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam elke zondag begeleide windsurfessies aan. Onder deskundige begeleiding van ervaren instructeurs kunnen jongeren wekelijks surfen en hun vaardigheden verbeteren. Door zich aan te sluiten bij andere jonge windsurfers beleven ze samen het plezier en de uitdaging van windsurfen. Dit biedt een unieke en avontuurlijke manier om het weekend door te brengen.
  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.