Goereese Streekrun & Garreltocht een groot succes

jul 29 2021, 13:24 Sport
prijs
Het Streekmuseum combineert sport en cultuur met de Streekruns en Garreltocht. En een aantal deelnemers hebben een prijs gewonnen.
In juni liepen meer dan 250 deelnemers de Goereese Streekrun. In diezelfde maand stapten 151 deelnemers op hun fiets voor de GO Garreltocht. Beiden waren op de eerste plaats sportieve en culturele evenementen.
Bij de Streekrun in Goedereede konden deelnemers kiezen voor een 5 of 10 kilometer route. Bij de Garreltocht waren er maar liefst 6 routes waaruit gekozen kon worden van 30 tot 115 kilometer. En voor beiden kregen de deelnemers er wat leuks voor terug. Voor de Streekruns worden speciale medailles gemaakt. En voor de Garreltocht stond een goodiepakket klaar voor de deelnemers.

Fotowedstrijd

Voor beide evenementen was echter nog iets extra’s te verdienen. De deelnemers met de leukste foto van onderweg wint namelijk een echt Flakkees pakket. “We hebben weer enorm veel leuke foto’s binnengekregen,” laat Bertrand van den Boogert weten. Hij zit namens het Streekmuseum in de organisatie van de evenementen. “Het was best moeilijk om een keuze te maken, maar er kan er maar één de winnaar zijn.”
Voor de Goereese Streekrun was dat Gwendoline. Bij de Garreltocht wisten Nadine en Claudia de leukste foto te maken. Hun foto’s zie je onderaan dit bericht.

Op naar de volgende tocht

“Het was een leuke tocht,” laten alle drie de dames weten. “Volgende keer doen we zeker ook weer mee!” Gwendoline vertelt dat ze met drie vriendinnen de Streekrun heeft gelopen op zondagochtend. “We zochten iemand om de foto te maken, maar er was niemand te bekennen. Totdat we bij de molen aankwamen,” vertelt ze. “We zagen de molenaar. Hij vertelde ons de geschiedenis over de molen en Goedereede. Dat sloot dus perfect aan bij de Streekrun.”
Waar en wanneer het volgende evenement plaats gaat vinden is nog niet bekend.
prijswinnaar garreltocht
gwendoline van den oudenthumbnail image001