Eilandelijke verenigingen bezig met Grote Clubactie

27 sep , 7:50 Sport
grote clubactie
Maar liefst 23 verenigingen op Goeree-Overflakkee zetten zich de komende periode in voor zichzelf én de Grote Clubactie.
Op 21 september gaan de leden van de verenigingen van start met de verkoop van de loten. Ze zamelen zo extra geld in voor hun club. En dat is hard nodig. Het aantal verenigingen, de financiële middelen en het aantal vrijwilligers bij een club blijft dalen. Om ervoor te zorgen dat de verenigingen vitaal blijven, gaan leden aan de slag als lotenverkopers. Zo halen ze extra inkomsten op voor hun club.
De Grote Clubactie is namelijk dé manier om het lokale verenigingsleven een boost te geven. “Met onze actie geven we leden de kans om binnen korte tijd een grote bijdrage te leveren aan hun vereniging. Verenigingen spelen een grote rol binnen de samenleving”, weet ook Frank Molkenboer. Hij is de directeur van de Grote Clubactie. “Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en waar ze ervaren hoe waardevol het is om bij te dragen aan een gemeenschappelijk doel. Door samen loten te verkopen, kan iedereen op zijn eigen manier het verschil maken. We zijn enorm trots op de inzet van de leden. Samen bereik je gewoon meer!”

Terugverdienen

Loten verkopen voor de Grote Clubactie, hoe verdient een club daar dan aan? Simpel. De Grote Clubactie is een fondsenwervingsactie. Sinds 1972 ondersteunen ze verenigingen in Nederland bij het ophalen van extra inkomsten. Dat gebeurt aan de hand van loten. Want van elk verkocht lot gaat 80 procent direct naar de vereniging. Daardoor is het een effectieve manier om de club financieel sterker te maken. De overige 20 procent gaat naar de organisatie om ervoor te zorgen dat er volgend jaar weer een editie is.
Op Goeree-Overflakkee haken er dit jaar maar liefst 23 verenigingen en clubs aan. Hieronder een overzicht van de clubs:
DorpDeelnemende verenigingen
AchthuizenSJO D.B.F
Den BommelGemengde Zangvereniging Advendo
Oude-TongeGymnastiekvereniging Oefening Kweekt KrachtHSV The Islanders DBGC 
Nieuwe-TongeBadmintonclub Racket TeamGV SSS
MiddelharnisJudoclub MiddelharnisBowlingvereniging MiddelharnisMSV & AV FlakkeeDe Jonge Spartaan
SommelsdijkBudokai SenshiVC Intermezzo Zwemclub De Schotejil
DirkslandDVV '09 
MelissantGymnastiekvereniging KwiekOratorium Koor Arte Vocale TTV De Treffers 
StellendamZwemclub De Stelle Fanfareorkest De HoopGymnastiekvereniging Sparta
GoedereedeScouting Goedereede
OuddorpWest Flakkeese Boys

Extra hoofdprijs

Met meer dan een half miljoen prijzen is de winkans van 1 op 9 groot. Dit jaar is het prijzenpakket uitgebreid met een extra hoofdprijs. In 2022 werd de hoofdprijs niet verzilverd waarna het bestuur besloot dit geldbedrag opnieuw in de prijzenpot van de lotenkopers te stoppen. Tijdens de trekking op 19 november winnen dus twee loten een hoofdprijs van 100.000 euro!
Wil jij kans maken op een prijs en tegelijkertijd een lokale vereniging of club steunen? Koop dan een lootje via de deelnemende clubs.
  • Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.