DBGC wint laatste bekerwedstrijd van CKC

18 sep , 11:18 Sport
voetbal
DBGC heeft de laatste bekerwedstrijd in een winst om weten te zetten. Na een wisselvallige voorbereiding lijkt de ploeg van trainer Dennis van Gils op tijd klaar voor de start van de competitie.
DBGC startte onrustig aan de wedstrijd en gaf in de openingsfase een aantal mogelijkheden weg. Nadat het initiatief aan CKC was gegeven kreeg Dimri Vogelaar in de veertiende minuut een grote kans na een schitterende pass van Tim Mackloet. Helaas zonder succes. In de daaropvolgende counter kwam de spits van CKC één op één met Mike de Roos. Die verrichtte een knappe redding door de bal van de voet van de spits te nemen.
Drie minuten later, in de zeventiende minuut, verzilverde CKC een diepe bal vanaf het middenveld. De rechtsbuiten van CKC schoot diagonaal binnen en opende de score: 0-1. DBGC herpakte zich en creëerde voldoende kansen. In de zesentwintigste minuut kreeg Rowan Breen een goede mogelijkheid na een individuele actie, maar zijn schot werd gepakt door de keeper. Direct daarna volgde een mooie combinatie tussen Thijs Tromp en Sem Vos, waarbij Sems schot net langs de kruising vloog.
In de laatste minuut voor de rust schoot de linksbuiten van CKC naast na een één op één met Mike, waardoor er met 0-1 gerust werd.

De tweede helft

Na de rust kwam DBGC veel sterker uit de kleedkamer en domineerden ze de tweede helft. Rowan Breen maakte al snel gelijk: 1-1 na een individuele actie. Vervolgens kwam de bal na een goede aanval via Rick Fransen en Rowan Breen bij Thijs Tromp, die de keeper voorbij ging en DBGC op 2-1 bracht. Na een volgende goede aanval, kwam de bal bij Rowan, die overtuigend in de korte hoek het derde doelpunt binnen schoot: 3-1.
CKC kwam terug in de wedstrijd met een doelpunt na een foutje in de verdediging van DBGC. Daardoor werd het 3-2. Niet veel later, in de zeventigste minuut, ging Rick Fransen de diepte in en versierde een penalty. Thijs Tromp gunde de penalty aan Rowan Breen. Rowan schoot deze feilloos binnen en maakte zijn hattrick compleet met de 4-2.
In de tachtigste minuut leidde een foutje van Mike tot een doelpunt voor CKC: 4-3. In de tweeënnegentigste minuut redde Mike echter knap na een één op één situatie, waardoor DBGC de overwinning veiligstelde.
Opstelling DBGC: Mike de Roos; Giovanni van ‘t Hof, Robin de Koning, Stefan Tuns, Dimri Vogelaar (86’ Bento Schutter); Sonny Noordermeer, Tim Mackloet, Sem Vos (86’ Jesse Beijer); Joran Maliepaard (28’ Rick Fransen), Thijs Tromp, Rowan Breen
  • Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.