Schotejil begonnen aan zwemseizoen 2024-2025

17 sep , 9:12 Sport
zwemmen
Zaterdag 16 september heeft De Schotejil de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gezwommen in Papendrecht.
In een zwemmeerkamp Giessendam kwamen de zwemmers van De Schotejil in actie. Daar zwommen ze samen met Niemo Barracuda Nieuwerkerk a/d IJssel, MNC Dordrecht, De Linge PCG Gorinchem, DWF Sliedrecht en ZVH Hardinxveld-Giessendam. Tijdens de wedstrijd kwamen behalve sprint nummers ook de wat langere afstanden aan bod.
Ook in het nieuwe seizoen waren er weer talrijke ereplaatsen te vieren. Winnende tijden waren er voor Xander Vis op 50m vrij, evenals op de 25m en 100m schoolslag. Bij de meisjes waren zowel Famke Franzen als Abya Buscop succesvol met de snelste tijden. Famke Franzen won de 50m vrij en 100m wisselslag, terwijl Abya Buscop de 100m schoolslag en 100m vrij winnend afsloot. David Kievit won de 200m rugslag bij de heren.
Op een aantal nummers werden door de Schotejillers veelbelovende tijden gezwommen. Zo zwommen Xander Vis en Laurens Kalle op de 50m vrij resp. 24.28 en 24.76. Daarnaast werden er ook nog eens dikke persoonlijke records gezwommen door Nienke van Weenen en Syb Boerema op de 200m rugslag,
  • Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.