DBGC verliest eerste thuisduel van Klundert

30 sep , 9:18 Sport
dbgc tegen klundert
In de eerste thuiswedstrijd van de competitie nam DBGC het op tegen Klundert. Roy Nieuwland en Bas Mackloet keerden terug in de basis.
Voor een goed gevuld terras begon de thuisploeg prima aan de wedstrijd. DBGC kreeg een aantal kansen, maar de afronding ontbrak. Schoten van Joran Maliepaard en Rowan Breen vonden de weg naar het doel niet. Zonder groots te voetballen, DBGC zocht (te) vaak de lange bal, was het de ploeg van trainer Dennis van Gils die op voorsprong kwam. Na een sterke balverovering van Sem Vos in de twintigste minuut, behield Thijs Tromp goed het overzicht en werd zijn voorzet overtuigend binnen geschoten door Rowan Breen: 1-0.
In de eerste helft gaf DBGC weinig weg en daardoor ging het met een voorsprong de rust in. Vlak na rust had DBGC dé kans om de voorsprong te vergroten. Rowan Breen ging één-op-één met de keeper, maar de Klundert-doelman pakte de bal. Kort daarna werd ook Klundert gevaarlijk en verrichtte Roy Nieuwland een wereldredding op een harde kopbal van dichtbij. Daardoor werd de voorsprong behouden.

Het tweede doelpunt

DBGC bleef zoeken naar een tweede doelpunt. Na een mooie voorzet van Joran Maliepaard kopte Thijs Tromp op doel, ook deze bal werd gepakt door de doelman. DBGC verzuimde in deze fase om afstand te nemen van Klundert door het slecht uitspelen van een aantal mogelijkheden. In de slotfase sloeg het noodlot toe voor DBGC. Klundert kwam in de 82ste minuut op gelijke hoogte toen een corner werd binnengekopt door hun aanvoerder.
DBGC probeerde daarna om de overwinning alsnog naar zich toe te trekken, maar gaf hierdoor teveel ruimte weg. In de blessuretijd sloeg Klundert opnieuw toe. In een snelle omschakeling werd een voorzet vanaf rechts binnengeschoten, waarmee de eindstand op 1-2 werd bepaald in het voordeel van Klundert.

Teleurstellend einde

Het was een teleurstellend einde van de wedstrijd, waarin DBGC lang uitzicht had op een overwinning, maar uiteindelijk met lege handen achterbleef. Zo beleeft DBGC een slechte start van de competitie. Aanstaande zaterdag speelt DBGC de uitwedstrijd tegen Tholense Boys om 14.30 uur.
Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Stefan Tuns, Bas Mackloet, Tijme van der Veeken(‘83 Robin de Koning), Dimri Vogelaar; Sonny Noordermeer, Tim Mackloet, Sem Vos ('90 Kjell van der Wekke); Joran Maliepaard, Thijs Tromp, Rowan Breen ('78 Rick Fransen). Kaarten: Tim Mackloet (geel)
  • Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.