DBGC stelt teleur tegen Den Bommel

15 okt , 9:16 Sport
voetbal
Op zaterdag 12 oktober vond de langverwachte derby tussen DBGC en Den Bommel plaats. Het was een confrontatie die voor het eerst sinds 2018 weer in competitieverband werd gespeeld.
Het werd een wedstrijd die meer spannend dan goed was, waarin de thuisploeg uiteindelijk verloor met 1-2. De wedstrijd begon goed voor DBGC. Al in de tiende minuut opende Jeroen Sep de score na een mooie assist van Joran Maliepaard, 1-0. De vreugde was echter van korte duur. Bij de eerste de beste aanval van Den Bommel gaf DBGC een onnodige vrije trap weg. Jordy Frank nam de vrije trap slim. Hij schoot de bal onder de springende muur door en verraste doelman Roy Nieuwland, 1-1.
Na de gelijkmaker had DBGC het moeilijk. Den Bommel speelde sterker als collectief en won meer duels dan de thuisploeg. Vlak voor rust resulteerde dit in een achterstand voor DBGC. Na een steekbal was Johnno Bakker net iets eerder bij de bal dan Nieuwland. Bakker schoof de bal in het lege doel: 1-2.

De tweede helft

Met de achterstand op het scorebord ging DBGC in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van trainer Dennis van Gils legde meer energie in de wedstrijd en creëerde hiermee ook grote kansen. Een mooie individuele actie van Thijs Tromp leidde tot een grote kans voor Sep, maar de aanvaller schoot te gehaast naast. Even later was er opnieuw een grote kans voor Sep, na een goede voorzet van Dimri, maar ook deze bal ging er niet in.
Door de aanvallende druk was DBGC regelmatig rondom de '16' van Den Bommel te vinden. In een van deze momenten probeerde Thijs Tromp weg te draaien van zijn tegenstander, maar die raakte de bal opzichtig met de arm. De scheidsrechter zag hier geen overtreding in. Kort daarna was er een schot van Sem Vos vanaf de zestienmeter die tegen de arm van de verdediger van Den Bommel kwam. Waar DBGC wederom schreeuwde om een penalty, zag de scheidsrechter van dienst er ook deze keer geen overtreding in.

Geen gelijkmaker

DBGC bleef strijden, maar het lukte niet om de gelijkmaker te scoren. Tot overmaat van ramp pakte Sep in de laatste minuut van de wedstrijd zijn tweede gele kaart na een onbeholpen overtreding. Zo eindigde de derby in een teleurstellende nederlaag voor DBGC.
Volgende week speelt DBGC de uitwedstrijd tegen Steenbergen en heeft het een nieuwe kans op een beter resultaat.
  • Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.