DBGC pakte eerste overwinning in Steenbergen

23 okt , 9:24 Sport
voetbal
Na een aantal teleurstellende resultaten is het DBGC gelukt om winnend van het veld af te stappen. In en tegen Steenbergen won DBGC verdiend met 1-2.
De ploeg van trainer Dennis van Gils moest het ten opzichte van vorig week doen zonder de afwezige Stefan Tuns en geschorste Jeroen Sep. Daartegenover stond de van een blessure teruggekeerde Bas Mackloet. De rechtsback positie werd deze wedstrijd ingevuld door Sem van Eijkeren, die een sterke wedstrijd speelde.
DBGC begon sterk aan de wedstrijd, met een aantal aanvallen waarbij de laatste pass net niet zorgvuldig genoeg was. Na tien minuten was dat wel het geval en opende DBGC de score. Een mooie corner van Joran Maliepaard werd fraai binnengekopt door Bas Mackloet: 0-1.
De wedstrijd speelde zich hierna vooral af op het middenveld waar Tim, Sonny en Rowan zorgden voor de controle. Er werden aan beide kanten niet veel kansen gecreëerd. De grootste kans was vlak voor rust, toen Bas Mackloet Sem Vos diep stuurde met een uitstekende steekpass. Vos kwam oog in oog met de keeper, maar zijn schot eindigde ongelukkig op de paal. Hierdoor ging DBGC met een 0-1 voorsprong rusten.

De tweede helft

Na de rust kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Pas na 20 minuten viel de eerste kans te noteren die ook meteen raak was. Joran Maliepaard veroverde de bal op het middenveld en via Thijs Tromp kwam de bal bij Sem van Eijkeren, die Rowan Breen in stelling bracht. Breen schoot de bal in de verre hoek: 0-2.
Ook na de tweede treffer verliep de wedstrijd zonder veel problemen. Het gaf weinig weg en maakte een rustige indruk. Daarnaast was de ploeg bereid om bij balverlies hard voor elkaar te werken. Het was even schrikken toen Steenbergen tien minuten voor tijd uit het niets de aansluitingstreffer maakte (1-2), maar DBGC bleef geconcentreerd en gaf geen kansen meer weg.
In de blessuretijd kreeg Joran Maliepaard nog een grote kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar zijn inzet werd knap gestopt door de doelman van Steenbergen. Kort hierna floot de scheidsrechter af en kon DBGC de eerste overwinning van het seizoen bijschrijven.

Volgende week

Volgende week heeft DBGC een vrij weekend vanwege een inhaal/bekerprogramma. De week erna (2 november) ontvangt het SSS op Sportpark de Koepel. Zij wonnen deze speelronde overtuigend van WHS met 4-0.
Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Sem van Eijkeren, Bas Mackloet, Tijme van der Veeken, Dimri Vogelaar; Sonny Noordermeer, Tim Mackloet, Rowan Breen; Sem Vos, Joran Maliepaard (‘90 Kjell van der Wekke), Thijs Tromp. Tim Mackloet kreeg deze wedstrijd een gele kaart.
  • Wil je niets missen? Volg ons dan op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.