Achtste editie DAM-X Event in oktober

27 jul , 10:13 Sport
dam x
Dit jaar markeert de achtste editie van DAM-X! Een spectaculair watersportevenement dat plaatsvindt op de Brouwersdam, buiten het drukke zomerseizoen.
Inmiddels is DAM-X een vast onderdeel van de watersportkalender geworden. Het weekend levert een belangrijke economische impuls aan de regio en ondersteunt het toerisme en de lokale bedrijvigheid gedurende het hele jaar, met name in het naseizoen. Dankzij de ondersteuning van Provincie Zeeland en Gemeente Goeree-Overflakkee wordt ook deze editie een groot succes verwacht.
Het hoogtepunt van DAM-X is de Windsurf & Wing Slalom Race. Ook wel een Fun Race genoemd door de toegankelijkheid van de wedstrijd. Zowel de beginnende als gevorderde windsurfer doet mee en maakt kans op een podiummoment!

Bekende namen 

Bekende professionele windsurfers zoals Jordy Vonk, Taty Frans en local Bodhi Kempen hebben al toegezegd aanwezig te zijn. De Pro Riders varen dit jaar weer met de Foil, welke ook bij de Olympische klasse gevaren wordt. De wedstrijd crew, met ervaring in windsurf- en wingwedstrijden, heeft ook een nieuw element toegevoegd aan de Race: Wing Foilen – wederom open voor iedereen.
Liefhebbers van de windsurfsport kunnen hun harten ophalen bij de Boardsports Market, waar alle grote merken uit de watersportscene vertegenwoordigd zijn. Bezoekers hebben de mogelijkheid om het nieuwste materiaal te testen op het Grevelingenmeer.

Genoeg te doen 

Voor bezoekers is er veel te beleven. Er zijn fantastische Freestyle & Foil Shows te zien. De lokale omgeving kan zelf ook actief deelnemen middels Activity Tickets, ontworpen zodat ieder kennis kan maken met watersport. Een must voor de regio met zoveel water.
Tal van andere vormen van vermaak zijn tijdens de driedaagse te beleven. Er is livemuziek tijdens de opening op vrijdagavond in het DAM Café en de welbekende DAM Party op zaterdag. Deze evenementen binnen DAM-X zorgen ervoor dat er voor alle leeftijden iets te beleven valt.
  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!
  • Wil je adverteren op deze website? Bekijk dan hier de mogelijkheden.