Zes overwinningen op rij voor HCGO

Foto: PR HCGO

Heren 1 heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door in een winderig maar zonovergoten wassenaar de punten mee naar Flakkee te nemen.

Al vrij snel na de afslag zette Ielya van Dam, Frank van Dongen vrij voor de keeper die met een simpele beweging de bal onder de keeper schoof, 0-1. Na de vroege voorsprong normaliseerde het spel enigszins. Er volgende nog twee strafcorners die helaas niet werden verzilverd door specialist van Dam. De eerste helft had hierdoor een matige aanblik, waarbij het beste van het spel wel voor HCGO was.

In de rust poogde de trainer het rommelige overspelen, dat dikwijls leidde tot balverlies op het middenveld, uit de spelers te praten. Blijkbaar hadden deze woorden effect.

Want HCGO scoorde wederom vrij vlot na het eerste fluitsignaal. Aanvoerder Pieter-bas Breur speelde Frank van Dongen in, die met een fabelachtige stickbeweging de bal door de benen van zijn directe tegenstander dirigeerde en daarmee een zee aan ruimte voor zichzelf creëerde. Een heerlijke aanval werd geboren. De fans langs de kant wisten wat volgde, een banaantje richting de cirkel, afleggen op de stip, topscorer Ielya van Dam ronde droog af. Wederom een belangrijke goal van hem, 0-2.

HCGO zette door, een lange bal en een slechte verdedigende actie van Wassenaarse kant zorgde ervoor dat de vroeg storende middenvelder Henk Kievit niet hoefde te twijfelen. Een droge knal die wellicht nog werd aangeraakt volgde. Gevolg, 0-3.

Hierna volgde helaas een klein momentje van onachtzaamheid van de verdedigers en keeper waardoor groen-geel iets terug kon doen 1-3.

LEES OOK: Regiomedailles voor zwemteam GO

Het geloof verdween echter wel langzaam bij de Wassenaarse tegenstander waarvan duidelijk zichtbaar was dat zij niet overweg konden met de standvastigheid van de Flakkeese heren. Niet veel later kwam een afgeslagen aanval  terecht voor de stick van Gert-jan van der Wende, hij pingelde zich een weg richting de cirkel en zette een mooie 1-2 op met Ielya van Dam. Verdedigers en keeper stonden erbij en keken erna. 1 – 4. Wat overbleef was het laatste fluitsignaal van de scheidsrechters.

Na afloop volgde een zeer heugelijk bericht. Coach van Dam is er uitgekomen met het bestuur en verlengt zijn aflopende contract met minstens een seizoen. Vanzelfsprekend is er een clausule opgenomen voor nog een jaar of drie. Helaas is de coach volgende week verhinderd door een welverdiende vakantie. Resultaten op andere velden zorgden ervoor dat HCGO nu de tweede plaats bezet. Zonder coach moet volgende week deze zeer respectabele positie worden verdedigd. Een feit waar de heren vanaf februari al van dromen.

Volgende week zondag spelen de heren de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, afslag 15.00 uur, tegenstander Dordrecht H3.

Reacties