Gezond voedsel voor iedereen

Foto: Sam Fish

Meer dan 20 agri-food ondernemers in de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee zijn actief met het programma ‘Gezonde Korte Ketens’. Gepassioneerde telers, boeren en kwekers die graag hun streekproducten naar zorgorganisaties willen brengen.

Op 24 april organiseren Diverzio en Rabobank Het Haringvliet de laatste van een serie van 4 masterclasses waarin de boeren zich presenteren aan zorgorganisaties uit de regio. Een panel van zorgorganisaties wijst een Award-winnaar aan, en de regionale Almanak Gezonde Korte Ketens wordt gelanceerd.

Vers medicijn uit eigen regio
Diverzio ontwikkelde het programma ‘Gezonde Korte Ketens’ waarin lokale boeren, telers en tuinders in contact gebracht worden met zorgorganisaties om te zorgen voor verse, gezonde, lokale maaltijden. Rabobank Het Haringvliet faciliteerde het programma van Diverzio om op deze wijze aandacht te vragen voor de duurzame productie van gezond voedsel en de beschikbaarheid daarvan voor iedereen.

Ondernemers presenteren zichzelf
Op dinsdag 24 april 2018 is de afsluitende bijeenkomst van het masterclassprogramma bij de Rabobank Het Haringvliet in Heinenoord. Genodigden kunnen persoonlijk contact maken met de telers, kwekers en boeren uit de regio. Tijdens deze bijeenkomst presenteren food en agri ondernemers zichzelf via een pitch aan een panel van geïnteresseerde zorgorganisaties en bedrijven. Ook is er een streekmarkt waar de ondernemers hun producten tentoon kunnen stellen.

LEES OOK: De eerste panelen op het zonnedak in Ooltgensplaat zijn geplaatst!

Regionale Almanak
Tijdens de bijeenkomst wordt de Gezonde Korte Ketens-Almanak voor Zuid Holland gelanceerd. Een overzicht van regionale telers, boeren en ondernemers voor de regionale zorg.

Voor meer informatie over het programma kunt u ook terecht bij Rabobank Het Haringvliet [email protected] of (0186) 89 20 00. Of kijk op www.diverzio.nl

Reacties