1410 deelnemers voor 7e Tulpentocht

Foto: PR Tulpenwandeltocht

Afgelopen zaterdag 14 april 2018 vond de zevende editie plaats van de Tulpenwandeltocht rond Middelharnis. De deelnemers hadden geweldig wandelweer met een heerlijk voorjaarszonnetje!

In alle vroegte verschenen de deelnemers uit alle delen van Nederland en dit jaar zelfs uit Tsjechië en Slowakije! Na het inschrijven en het startschot van de 8-jarige Olivia, de kleindochter van medeorganisator Hans Meijer, vetrokken de deelnemers de Flakkeese polders in waar zich voorzichtig de eerste bloemen lieten zien.

De deelnemers van de 25 en 40 kilometer vertrokken vanaf 8 uur en vanaf 9 uur de deelnemers van de 10 en 17½ kilometer. Zij werden zoals vorig jaar per touringcar en taxibusje naar het vertrekpunt voor deze afstanden gebracht met als gids twee in historische kledij gestoken dames namens het Streekmuseum Goeree-Overflakkee mee. De heer Schuring verzorgde in zijn schitterende kostuum het instappen.

De wandelaars kwamen als eerste bij de stempelpost op het terrein van Mastenbroek Bloembollen in Sommelsdijk, waar de familie Mastenbroek het werkelijk prachtig had aangekleed met tulpen en pioenrozen. Hier konden de deelnemers in samenwerking met Eilandmarketing bij Wim van Vossen op de foto (uiteraard met tulpen) en werd er door LTO-Noord in samenwerking met KABV en Plattelandsjongeren GO informatie gegeven over “de tulp”. Daarnaast konden de deelnemers de molen van Nieuwe-Tonge gratis bezoeken met uitleg van de molengids en werden ze bij Café de Tram opgewacht door de muziek van Harmonie Apollo.

Een andere stempelpost was de modelvliegclub van SDGO waar er zelfs demonstraties werden gegeven met muzikale omlijsting van Sempre Crescendo. Net als voorgaande jaren behoorde ook Manege Oostmoer tot de route, waarna de deelnemers nog langs Jachthaven Atlantica kwamen. Daar werden ze allervriendelijkst ontvangen door Herman Maas en diverse Stadtenaren. Vooral de warme “pannenkoeken uit Stad” werden goed ontvangen en smakelijk gegeten.

LEES OOK: Brandweer wedstrijd in Stad aan ’t Haringvliet!

Voor de derde keer konden fietsers deelnemen aan het evenement. Met het prachtige weer van afgelopen weekend verschenen maar liefst 239 fietsers aan de start. Vanaf 13.00 uur volgden zij de route van de 25 kilometer.

“Na het tellen van de inschrijfkaarten bleken we maar liefst 1.410 deelnemers te hebben gehad dit jaar, weer een record aantal waar we heel trots op zijn,” laat de organisatie weten. “De deelnemers kwamen uit alle delen van Nederland, een flink aantal uit België en dit jaar mochten we zelfs mensen uit Tsjechië en Slowakije tot onze deelnemers rekenen. Zij waren op bezoek bij familie en kwamen speciaal naar Flakkee om de tulpen te bewonderen.”

De organisatie kijkt terug op een hele geslaagde zevende editie van de Tulpenwandeltocht die ze konden organiseren met dank aan MSV & AV Flakkee, de gemeente Goeree-Overflakkee, het Waterschap Hollandse Delta, het Rode Kruis Goeree-Overflakkee afdeling Middelharnis, VVV Goeree-Overflakkee, het bestuur van het Streekmuseum, Taxi Gouswaart, Klasse Verkeer, TCR, jachthaven Atlantica, Manege Oostmoer, de Molen van Nieuwe-Tonge, Café de Tram, modelvliegclub SDGO, Mastenbroek Bloembollen, Happy Music, Blis, Fa. Fleuren, Herman en Greet Maas met hun dorpsgenoten van Stad aan ’t Haringvliet en natuurlijk alle sponsors en vrijwilligers.

Dinsdag 15 mei om 19.30 uur worden in De Doele in Sommelsdijk door de wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee de cheques uitgereikt aan de besturen van de goede doelen voor deze editie, namelijk Stichting Best Buddies en Stichting de Klup.

Vergeet niet alvast de datum voor volgend jaar in je agenda te schrijven: zaterdag 20 april 2019.

Reacties