Brandweerwedstrijd in Stad

Foto: Sam Fish

Op zaterdag 21 april wordt er in Stad aan ’t Haringvliet een provinciale 112-vaardigheidstoets georganiseerd, dit in samenwerking met de brandweer Stad aan het Haringvliet.

Ze organiseren de wedstrijd voor brandweerteams uit heel Zuid-Holland in het mooie dorp Stad aan het Haringvliet. Er komen tien teams strijden om als beste beoordeeld te worden in het oplossen van een incident. Iedereen is van harte welkom om deze strijd tussen de teams zelf te kunnen zien en voelen. Er kan natuurlijk nog niet veel verklapt worden om de spanning te houden voor de teams. Om 7.45 uur start het eerste team uit Katwijk.

Publiek
De wedstrijd is voor iedereen toegankelijk en zo opgezet dat alle werkzaamheden goed kunnen worden bekeken. Tien korpsen tonen deze dag hun vaardigheden. Hiermee kan een goede indruk worden verkregen van het werk van de brandweer; hoe branden worden geblust en mensen in nood worden gered. Daarnaast is het ook een goede oefening voor de teams.

LEES OOK: Gewijzigde openingstijden van de gemeente rond Koningsdag 

Bezoekers kunnen zich melden bij dorpshuis ’t Trefpunt aan de Oranjelaan in Stad aan het Haringvliet. Hier kan onder het genot van een kopje koffie informatie verkregen worden over de wedstrijd en de locatie. Iedereen is welkom vanaf 7.30 uur en de wedstrijd duurt tot ongeveer 18.00 uur. Om 18.30 uur zal in ’t Trefpunt de prijsuitreiking plaats vinden.

Reacties