Tulpen op schema voor wandeltocht

Foto: Sam Fish

Op zaterdag 14 april 2018 staat de zevende Tulpenwandeltocht door polders en over dijken rond Middelharnis weer op de agenda.

Ondanks het koude weer van de afgelopen weken, liggen de tulpen goed op schema om hun prachtige kleuren te vertonen tijdens het evenement.

Met de Tulpenwandeltocht worden veel instanties verbonden. Verenigingen, instanties en individuen laten zo zien waar Goeree-Overflakkee sterk in is. Kunst, cultuur, natuur en sportief bezig zijn smelten op deze dag mooi samen! Bovendien gaat de volledige opbrengst van het inschrijfgeld en het sponsorbedrag naar lokale goede doelen.

De lokale goede doelen voor deze editie zijn: Stichting Best Buddies GO en Stichting De Klup GO. Overigens viert laatstgenoemde stichting dit jaar ook nog eens hun 30 jarig bestaan! De start en finish zijn zoals andere jaren bij MSV & AV Flakkee aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. De organisatie heeft 4 prachtige routes vastgesteld.

De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn: 10, 17½, 25 en 40 km. De twee langste afstanden starten om 8.00 uur en de overige afstanden om 9.00 uur. Op veler verzoek bestaat voor de 2 e keer de mogelijkheid om de route van de 25km in de middag te fietsen, start om 13.00 uur. Deze route is ook geschikt voor scootmobielers.

Vanwege de vele verzoeken om veel tulpenvelden te mogen bewonderen worden de deelnemers aan de 10 km vanaf het terrein van MSV & AV Flakkee per bus of taxibusje vervoerd naar de Groeneweg in Nieuwe-Tonge. Vanaf daar wandelen ze o.a. door kleurrijke polders en mooie natuur naar de kantine van MSV & AV Flakkee.

LEES OOK: Stem op je favoriete club voor de Clubkas Campagne!

Langs de route liggen minstens 8 tulpenvelden en de route voert niet of nauwelijks door de bebouwde kom.

Deelnemers aan de langste afstanden komen natuurlijk veel tulpenvelden tegen. Op het terrein van Mastenbroek Bloembollen in Sommelsdijk wordt voor het eerst een stempelpost ingericht. Andere stempelposten worden ingericht bij Modelvliegclub SDGO, café De Tram, Manege Oostmoer en Jachthaven Atlantica. Ook dit jaar is de 40 km weer aan de route toegevoegd. Van de in totaal 1246 deelnemers aan de vorige editie liepen er 63 de langste afstand.

Naast sportief bezig zijn wordt er deze dag ook gedacht aan “gezelligheid”, zo is op meerdere stempelposten gezorgd voor muziek (o.a. Harmonie Apollo uit Nieuwe-Tonge die muziek maakt bij café de Tram), is de molen in Nieuwe-Tonge gratis toegankelijk voor deelnemers en kunnen deelnemers nog een prijs winnen met hun foto gemaakt door Wim van Vossen in samenwerking met Eilandmarketing. Nieuw dit jaar is dat bij Mastenbroek bloembollen er door LTO-Noord in samenwerking met KABV en de Plattelandsjongeren GO informatie wordt gegeven over ‘de tulp’

Een flink aantal sponsors verleent ook dit jaar weer hun medewerking en 50 vrijwilligers verlenen hun medewerking deze dag. Net als vorig jaar is er een promotieteam van Eilandmarketing aanwezig tijdens het evenement.

De organisatie is van mening dat er 4 gevarieerde en tulpenrijke routes zijn vastgesteld, waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn hand in hand gaan. De organisatie hoopt weer op veel deelnemers en heerlijk wandelweer.

Inschrijven kan alleen op zaterdag 14 april vanaf 07.30 uur in de kantine van MSV & AV Flakkee aan de Oostplaatseweg 1 te Middelharnis. Deelname bedraagt € 3,50 voor volwassenen en kinderen zijn gratis. De opbrengst van het inschrijfgeld en de sponsoring komt geheel ten goede aan de genoemde goede doelen.

Overzicht starttijden:
08.00 – 10.00 uur 25 en 40 km
09.00 – 12.00 uur 10 en 17½ km
13.00 – 14.00 uur 25 km fietsers en scootmobielers

LEES OOK: Goud zoeken voor Kika

In verband met drukte bij het parkeren wordt deelnemers uit de nabije omgeving gevraagd zo veel mogelijk op de fiets naar het evenement te komen. Deelnemers aan de fietstocht, die met auto voorzien van een fietsendrager komen, worden vriendelijk verzocht gebruik te maken van de parkeerterreinen van WEBEGO aan de Pascal 40 en de Jonge Spartaan aan de Oostplaatseweg 19 te Middelharnis.

Nadere informatie is te verkrijgen via de Facebookpagina van de Tulpenwandeltocht en de website van MSV & AV Flakkee.

Reacties