Koninklijke Paulina.nu loop Menheerse

Foto: Sam Fish

Koningsdag, en voorheen Koninginnedag, in Middelharnis gaat al 42 jaar gepaard met de Omloop van Menheerse; 6,8 kilometer hardlopen in en om Middelharnis.

Ook dit jaar deden weer honderden mensen mee aan het evenement, onder wie zo’n dertig lopers van Paulina.nu. “We hebben op dit moment 26 lopers aan onze stichting gekoppeld en er komen nog steeds mensen die zich willen aanmelden,” vertelt Marita Dogterom van Paulina.nu. De groep die meedoet namens de stichting bestaat uit lokale ondernemers en de gemeente Goeree-Overflakkee. Wethouder Gerrit de Jong wisselde dan ook zonder te aarzelen zijn blauwe pak om voor sportkleren.

Het meedoen aan de normale Omloop kost € 3,50, maar als je je aanmeldt via Paulina.nu loop je voor het goede doel en betaal je € 25,- om mee te doen. “Voor dat geld krijg je een startbewijs, je krijgt een t-shirt van Paulina.nu en de rest van het geld gaat naar het goede doel; Stichting Sterk.” Daarnaast krijgen de Paulina.nu deelnemers ook nog een Unito Sports cadeaubon ter waarde van € 10,-. “Zij hebben ook onze shirts gedeeltelijk gesponsord.”

Stichting Sterk
Omdat Paulina.nu niks doet voor het geld, maar meer om mensen te motiveren om te bewegen en gezond te blijven, heeft de organisatie een stichting gekozen die het geld wel goed kan gebruiken; Stichting Sterk. Een stichting die is opgericht naar aanleiding van een schoolopdracht. “We moesten sportaanbod creëren voor Goeree-Overflakkee en aangezien er al best veel te doen is op het gebied van sport hebben we Stichting Sterk opgezet voor kinderen met een handicap, want voor hen is er nog niks,” legt Brenda van den Nieuwendijk uit, oprichtster van de stichting. “Dit was in 2014, inmiddels zijn we een echte stichting en hebben we elke zaterdagochtend een gymles met zo’n tien kinderen. We gaan dan klimmen en klauteren en alles wat je eigenlijk altijd deed op de basisschool.”

LEES OOK: Zes Koninklijke Onderscheidingen uitgedeeld tijdens Lintjesregen

“Daarnaast zijn we ook nog bezig met ZuidWester om die zaterdagochtend uit te breiden tot een ochtendopvang met meer dan alleen sport, gericht op de (sociale) ontwikkeling van de kinderen. Dit begint in mei en opgeven kan nog steeds via wijzijnsterk.com,” vertelt Brenda enthousiast.

Opbrengst
Beide doelen zijn ontzettend goed bezig, met het lopen en met het enthousiasmeren van mensen om gezond te blijven. “We hebben vandaag met bijna dertig mensen de Omloop van Menheerse gedaan voor Paulina.nu en Stichting Sterk. Namens Paulina.nu ben ik dan ook ontzettend trots op het bedrag dat we hebben opgehaald voor Stichting Sterk,” verkondigt Marita Dogterom trots als alle lopers binnen zijn. De cheque wordt omgedraaid en overhandigd aan Stichting Sterk; € 300,-!

“Met dit geweldige bedrag kunnen we echt heel veel dingen doen. We kopen hiervan nieuw sportmateriaal voor de kinderen en we kunnen hiermee ook voor betere en persoonlijkere begeleiding zorgen voor de kinderen. Hartelijk bedankt!” aldus Brenda.

 

Reacties