Record voor Tulpenwandeltocht

Foto: Sam Fish

Het derde weekend van april is elk jaar weer gevuld met de Tulpenwandeltocht langs de kleurrijkste velden van het eiland.

Ook dit jaar weer voor alweer de zesde keer met een record aantal deelnemers. De organisatie laat weten dat er ruim duizend wandelaars meedoen met de tocht. “Dat is een record, dus het is nu al een fantastische editie.”

Anders dan voorgaande edities? Zeker wel! Dit jaar sloeg de organisatie van de Tulpenwandeltocht de handen ineen met Pualina.nu, een samenwerkingsverband van verschillende partijen uit de zorg, ondernemers en de gemeente Goeree-Overflakkee. Het doel van Paulina.nu is het creëren van een gezonde en vitale regio. Dan is zo’n wandeltocht natuurlijk perfect. En er worden ook nog eens goede doelen gesteund!

Goede doelen
Meedoen aan een wandeltocht doen de meeste mensen gewoon voor de lol, maar we mogen niet vergeten dat je met dit soort evenementen ook het goede doel steunt. Dit jaar zijn de goede doelen de plaatsing van een AED met bijbehorende kast bij het Rode Kruis en Surf Heroes, een surfproject in Ouddorp voor mensen met een geestelijke of fysieke handicap.

Het geld voor de goede doelen is opgehaald met het startbedrag van € 3,- per deelnemer van de Tulpenwandeltocht.

LEES OOK: De Flakkeese Dagen staan weer voor de deur!

Rolstoel- en scootmobieltocht
Behalve de reguliere wandeltocht was er, dankzij de samenwerking met Paulina.nu, dit jaar ook een rolstoel- en scootmobieltocht. Zo’n twaalf rolstoelgebruikers vertrokken om 11.00 uur vanaf Manege Oostmoer in Stad aan ’t Haringvliet. De tocht van drie kilometer ging door de mooie natuur in de polder van Stad aan ’t Haringvliet, langs de kleurrijke tulpenvelden en door het stallencomplex van de Manege.

Ook de scootmobieltocht ging langs de prachtige tulpenvelden. Deze tocht van 25 kilometer startte om 13.00 uur vanaf het sportveld van MSV & AV Flakkee in Middelharnis. Bijna twintig mensen met scootmobiel en een begeleider vertrokken daarvandaan voor een pittig tochtje met tegenwind. “Het is gelukkig droog, dus we gaan gewoon genieten van de omgeving,” zegt een van de deelnemers enthousiast bij vertrek.

Foto: Maria Evers

Reacties