Henk Hoek is een echte FD-fan

Foto: Archief: Flakkeese Dagen

De Flakkeese Dagen trekken elk jaar weer een enorm publiek, vooral tijdens de zaterdagavond zitten de twee tenten en het buiten terrein bommetje vol. Maar wie zijn die bezoekers nou eigenlijk?

Henk Hoek (54) is een echte Jailhouse fanatiekeling en komt al jaren bij de Flakkeese Dagen. “Ik ben vanaf 1994 elk jaar wel geweest,” vertelt hij. “Voor 1994 ging ik eigenlijk alleen maar om Martin Roos te zien spelen. Hij speelde toen in de band Burning Sky en dan vroeg ik hem hoe laat hij moest spelen en als ze dan klaar waren ging ik weer naar huis. Maar 1994 is denk ik het eerste jaar dat ik alles heb gezien.”

Henk is niet alleen fervent Flakkeese Dagen bezoeker, hij heeft zelf ook een aantal keer op mogen treden. “Ik heb gespeeld met de band No Expectations en andere projecten met mijn goede vriend Dick Doornheijn, als Once Bitten en Wheels of Fire. Daarnaast heb ik ook meegespeeld met de comeback van 5th Suspect in 2012.”

LEES OOK: Flakkeese Dagen staan voor de deur

Optredens
“Er zijn wel bepaalde bands die ik graag zie, maar er was niet echt een jaar dat er tussenuit springt. Je hebt elk jaar wel bands die je leuk vindt en bands die je minder leuk vindt, maar dat ligt vooral aan je muzieksmaak en niet aan het festival of de bands die er optreden,” vindt Henk. “Ik denk dat Liar’s Dance toch wel de beste band is die ooit op de Flakkeese Dagen hebben gespeeld. Ze maakten symfonische rock en ze hadden een hele goede zangeres.”

“Dit jaar kijk ik heel erg uit naar Soggy B en Way Beyond is ook elk jaar weer steengoed. Zij hebben een keer meegedaan aan de Clash of the Coverbands en daar heb ik ze gezien. Het is alleen wel heel erg jammer dat Buckle Up niet meer zal spelen, ik vind het echt jammer dat zij uit elkaar zijn. Zij waren toch wel een van de betere bands”.

Artikel gaat verder onder de video

Flakkeese Dagen
“Het is een geweldig festival dat wordt opgezet door fantastische mensen!” vindt Henk. “Nee, ik ben zelf nooit vrijwilliger geweest. Ik heb een keertje drie tie wrapjes vastgemaakt, maar daar houdt het op. Ik heb een drukke baan als kraanmachinist in de havens van Moerdijk en Dordrecht, dus ik heb helemaal geen tijd om vrijwilliger te zijn.”

“De sfeer tijdens het festival is top en je ziet al je maten van vroeger weer. Het is echt een reünie, maar volgens mij zegt iedereen dat,” zegt hij lachend. “En je hebt heerlijke muziek. En vind je de band niet leuk die aan het spelen is, dan ga je toch gewoon lekker een patatje eten op de binnenplaats. Alles is mogelijk. Gewoon komen!”

Kaarten voor de Flakkeese Dagen zijn te koop bij de tabakswinkel op D’n Diek in Middelharnis. Een dagkaart kost € 15,- en voor een weekendkaart betaal je € 22,50. Kaarten zijn tijdens het festival ook bij de entree verkrijgbaar, maar dan betaal je wel € 2,50 extra.

Reacties