Plannen Omloop 2017 gepresenteerd

Foto: Sam Fish

De lente is in zicht en dat betekent dat het tijd is voor de presentatie van de Omloop 2017. Op dinsdagavond 14 maart kwamen in Dirksland tientallen geïnteresseerden bij elkaar om de plannen voor de nieuwe wandeltocht aan te horen. Want hoewel het elk jaar weer succesvol is, er moeten toch af en toe wat dingen veranderd worden om succes te garanderen.

De route is ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Nieuw is alleen dat dit jaar de wandelaars van de 110 kilometer en de 80 kilometer tegelijk starten vanaf het Diekhuusplein in Middelharnis, namelijk op 18 augustus om 19.00 uur.

Afstand
Daarnaast is er ook een nieuwe afstand bijgekomen; 20 kilometer. Dit is gedaan naar aanleiding van meerdere verzoeken vanuit Goedereede. Zij gaan de uitdaging aan om met minimaal honderd personen de 20 kilometer te lopen richting Goedereede. Ook zij starten om 19.00 uur. Uiteraard is iedereen welkom om mee te wandelen.

Deze nieuwe afstand zorgt er dus voor dat er een hoop is om te kiezen. Even alle afstanden op een rijtje: 5 km, 15 km, 20 km, 30 km, 55 km, 80 km en natuurlijk de volle 110 kilometer.

LEES OOK: Drie maal scheepsrecht; Derde label SEEF voor Bosseschool

Onderweg
Er zal voor dit jaar ook meer gepland worden op de route. Het is aan de buurt- en Oranjeverenigingen van de dorpen om voor wat enthousiasme te zorgen langs de route zodat het leuk is voor de lopers en de toeschouwers. Denk hierbij aan muziek en leuke activiteiten.

Goed doel
De Omloop staat er om bekend dat er elk jaar een goed doel wordt gesteund tijdens de wandeling en dit jaar loopt iedereen voor kinderen met een levensbedreigende hartritmestoornis. Dit is in samenwerking met het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Het oude sponsorformulier is verkrijgbaar via het secretariaat of via je eigen sponsorpagina die je krijgt bij inschrijving voor de Omloop.

Maar meelopen is niet de enige manier om de Omloop te sponsoren. Iedereen kan mee doen! U kunt vrijwilliger worden, in de breedste zin van het woord, meld u aan als EHBO, help mee met de lokale buurt-, sport- en Oranjevereniging of sponsor een post. Omloop-voorzitter Willem-Jan Kom presenteerde een heel nieuw sponsorplan waarbij het nu mogelijk wordt om posten te sponsoren. Daarnaast zijn ook de sponsorbedragen kleiner geworden, zodat het voor meer partijen mogelijk wordt om mee te doen. Het nieuwe sponsorplan staat op de website www.dewandeltocht.nl.

De Omloop van 2017 vindt plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus. Doet u mee?

Reacties