Bosseschool weer op SEEF

Foto: Sam Fish

CBS de Bosseschool in Middelharnis mocht op woensdagochtend 15 maart voor de derde keer het label School op SEEF ontvangen.

Het label geldt tegenwoordig voor drie jaar en dus komt de basisschool even niet meer in aanmerking voor het label. Het voorlopig laatste label, het certificaat en een nieuw bordje voor aan de muur kreeg de school uitgereikt door niemand minder dan wethouder Peter Feller die de plek van Marnix Trouwborst heeft ingenomen na zijn vertrek. “Dit is een heel bijzonder moment. De Bosseschool was de eerste school op Goeree-Overflakkee met het School op SEEF-label aan de muur. En nu zijn jullie ook nog eens de eerste basisschool op het eiland die voor de derde keer het label mag ontvangen. Dat is een hele prestatie en ik ben samen met het voltallige College van Burgemeester en Wethouders enorm trots op jullie allemaal,” vertelt hij bij de overhandiging.

Naast het certificaat en het bordje voor aan de muur kreeg directeur Adri Trommel ook nog een cheque van maar liefst € 250,-. Het geld mag gespendeerd worden aan materialen voor de verkeerslessen op school.

LEES OOK: Kofjekoker en Koeienwachtertje komen tot leven in het Streekmuseum

Om de hele happening te vieren maakte de directeur wel een heel speciaal lied op de melodie van ‘Het hondje van de slager’. Daarbij gingen de coupletten over de school en veiligheid in het verkeer en werd de tekst van het refrein; ‘en van je school op SEEF, hoera, hoera, ja ja. Hé!’.
De dag werd bij de kleuters nog extra leuk afgesloten door een verkeerswandeling rond de school.

Verkeersborden
Naast de school loopt een rood pad dat eigenlijk een wandelpad is. En aangezien een rood wandelpad nog al eens wat onhandigheid veroorzaakt mochten alle Bosseschoolleerlingen een nieuw verkeersbord ontwerpen om de regels van het pad duidelijk te maken. Uit alle inzendingen werden twee borden gekozen, aan allebei de kanten van het pad één. De gelukkige winnaressen waren Marit Kievit uit groep 3a en Lilly Boeter uit groep 7.

School op SEEF
School op SEEF is een programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van de verkeersveiligheid en –educatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Reacties

Cookieinstellingen