Thijmen loopt Omloop voor EpilepsieNL

03 jul , 12:46 Sport
img 9958 horizon
Jorick Post
Op 30 en 31 augustus is het tijd voor de 34steeditie van de Omloop. Een 110-kilometerloop die in 24 uur volbracht moet worden. En Thijmen doet dit jaar ook mee.
Thijmen Post is 22 jaar oud en komt uit Sint-Annaland. Bij zijn geboorte werd hij getroffen door een hersenbloeding. Dit veroorzaakte ernstige hersenschade. Op 2-jarige leeftijd werd bij hem epilepsie vastgesteld. Het was een diagnose die zijn leven drastisch veranderde. “Wat volgde was een intensief medisch traject van twaalf jaar”, vertelt hij. “Ik ging van ziekenhuis naar ziekenhuis en onderging opname na opname. Ik kreeg medicatie die vaak niet aansloeg.”
Maar na een lange en moeilijke strijd werd Thijmen acht jaar geleden eindelijk aanvalsvrij verklaard. “Het was een lange weg”, laat hij weten. “Ik heb zelf de problemen ervaren waar honderdduizenden anderen nog dagelijks mee te maken hebben. Nu wil ik mij inzetten om beter onderzoek en effectievere medicatie mogelijk te maken.”

De Omloop

Thijmen heeft besloten dit jaar mee te doen aan de Omloop van Goeree-Overflakkee. Een wandeltocht van 110 kilometer die in 24 uur afgelegd moet worden. Hiermee verlegt hij niet alleen zijn eigen grenzen, maar vraagt hij ook aandacht voor epilepsie. “Door mijn inzet hoop ik anderen te inspireren. Ik wil op deze manier bijdragen aan een toekomst zonder epilepsie.”
Maar waarom dan de Omloop? “Ik sport graag en stel mezelf graag uitdagingen. Veel mensen doen een actie als deze met de marathon, maar ik wilde het op een andere manier aanpakken. Mijn familie woont op Goeree-Overflakkee en hebben de Omloop ook een keer geprobeerd. Dat motiveerde mij extra om het ook te gaan proberen. Een afstand van 110 kilometer is niet zomaar een wandeling, het is een uitdaging. De training verloopt tot nu toe ook goed, ik wandel wekelijks twee tot drie keer lange afstanden. En als test loop ik op 6 juli de Zevendorpentocht op Tholen. Dat is een wandeling van 50 kilometer. Ik ga ervoor en ik doe er alles aan om de uitdaging te volbrengen.”

EpilepsieNL

EpilepsieNL zet zich in voor mensen met epilepsie. Ze financieren onderzoek naar betere behandelingen en geneesmiddelen. Maar dat kost veel geld. De inspanning van Thijmen is dan ook een grote bijdrage voor de organisatie. Maar daarnaast is het ook een belangrijke stap in het vergroten van bewustwording en het ondersteunen van dit werk.
Wil je Thijmen en EpilepsieNL ook steunen? Iedereen kan bijdragen door te doneren aan zijn inzamelactie. Dat kan via de website thijmeninactie.nl . Alle kleine beetjes helpen. “Ik wil nu alvast iedereen bedanken voor de steun. Dat motiveert mij enorm en het helpt EpilepsieNL. Bedankt!”