Meld je aan als vrijwilliger voor de buurtbus!

jul 03 , 15:29 Gemeente
foto buurtbus g o 001
Al ruim een jaar houdt de buurtbus de kleinere dorpen op Goeree-Overflakkee bereikbaar. Maar er zijn meer vrijwilligers nodig.
Het streven is dat ook lijn 738 ingevuld gaat worden door een buurtbus. Hiervoor is Buurtbusvereniging Goeree-Overflakkee op zoek naar vrijwilligers voor het besturen van een buurtbus. Helpt u mee aan het bereikbaar houden van de kleinere dorpen op Goeree-Overflakkee?
Sinds januari 2023 rijdt er een buurtbus op buslijn 735. Dat is de verbinding Ooltgensplaat - Achthuizen - Den Bommel - Stad aan ’t Haringvliet. De bus die beschikbaar gesteld is door Connexxion, rijdt volgens een vaste dienstregeling en wordt bestuurd door enthousiaste vrijwilligers die zich hebben aangesloten bij de buurtbusvereniging. Het streven is dat binnen afzienbare tijd ook lijn 738 ingevuld gaat worden door een buurtbus. Dat is de verbinding Herkingen - Nieuwe-Tonge – Middelharnis. En de hoop is dat de buurtbus voor lijn 735 voortaan elk uur gaat rijden. Dit kan alleen doorgaan met voldoende vrijwilligers.

Meld je aan

Daarom is Buurtbusvereniging Goeree-Overflakkee op zoek naar vrijwilligers voor het besturen van een buurtbus. Iedereen vanaf 21 jaar met een geldig rijbewijs B kan zich aanmelden. Door vrijwilliger te worden draag je bij aan de mobiliteit en bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee. Je maakt deel uit van een enthousiaste groep mensen die elke week een dienst draaien.
Aanmelden kan via Wim Schoordijk, hij is de voorzitter van de buurtbusvereniging. Je kunt een e-mail sturen naar [email protected] . Op de website van de gemeente is meer informatie te vinden over de buurtbus.