Budokai Senshi scoorde goed in maart

Foto: PR Budokai Senshi

Budokai Senshi kan terugkijken op een mooie actieve maand voor de leden. Er was een toernooi en er waren weer examens in het Kyokushinkai Karate en het Kickboksen.

Op 17 maart was het clubtoernooi van Muchin onder leiding van Shihan Henk Gerhards. Budokai Senshi had de eer om hieraan te mogen deelnemen. Mede door de lange vriendschappen en fijne samenwerkingen die de club al jaren heeft met Muchin. Een mooi moment om met een flinke groep enthousiaste beginnende karateka’s deel te nemen. Het beloofde een sportieve dag te worden.

De dag begon met diverse demonstraties van de leden van Muchin. Daarin werden Kata’s gelopen en diverse blokken gebroken. Daarna was het de beurt aan de wedstrijdvechters en katalopers om de eer van onze de te verdedigen. Dit deden zij uitstekend en leverde maar liefst 19 prijzen op met 18 deelnemers.

Prijzen

James van Alff en Denny van Rijsbergen werden derde. Maud Grinwis, Riley den Hartog, Daan de Jong, Jack Luijk, Hidde van Westenbrugge en Ivo Belt eindigden op de tweede plaats. En Emmalie v/d Berg, Gyan Oosterhuis, Dean van Roosmalen, Vince van Roosmalen, Ivar Hersbach, Thijs de Jong, Tessel Melissant, Marielle Kom, Robin den Hartog en Arjan van Westenbrugge gingen er met het goud vandoor. Tevens kreeg Hidde een extra stijlprijs uitgereikt voor zijn mooi vertoonde vechtstijl.

Bijzondere verhalen waren er van Dean en Vince van Roosmalen. Zij hadden beiden minder dan 30 seconden nodig om de partijen naar zich toe te trekken. Robin den Hartog pakte met de laagste band in haar klasse heel mooie de eerste plaats. Ivo Belt vocht voor de eerste keer een toernooi en won van een hogere band. Hij verloor daarna van een ruim 60 kg zwaardere tegenstander net op beslissing. Tessel Melissant won van een ervaren en zwaardere dame door een goed geplaatste hoge ronde trap. Maar bovenal heeft iedereen laten zien weer hele mooie stappen te hebben gemaakt in deze sport.

Examens

Niet alleen op wedstrijdgebied werden er mooie stappen gemaakt door de leden. Ook in het algemene niveau werd goed gepresteerd. Dit was te zien tijdens de karate- en kickboksexamens. Bij de karate deden ruim 80 leden examen voor een nieuwe band of slip. Dit gebeurde bij het kleuterkarate, het jeugdkarate en seniorenkarate in Sommelsdijk. Ook bij de locaties in Achthuizen en Goedereede werd goed gepresteerd.

Er deden zelfs hele families examen voor een nieuwe graad. Zo haalden Emmalie en Pieter van den Berg samen hun tiende kyu (oranje band) en haalde Marloes en Daan de Jong ook beiden hun examen voor achtste en zevende kyu.

Bij het kickboksen is er een eigen examensysteem om te zorgen dat alle leden uitdagingen hebben die niet alleen over wedstrijdgebied gaan. Er deden negen leden examen waarvan er vier opgingen voor hun bruine badge. Luuk van de Lee, Bas van de Waart, Freek Braber en Noud Bellekom behaalde deze graad voor hun mooie inzet, techniek en doorzettingsvermogen in de kickbokssport.

Sport mee

Heeft u ook interesse in het Kyokushinkai Karate of Kickboksen? Of één van de andere sporten zoals Boksen, Yawara Ju Jutsu, Kickbag, Kettlebell of Circuittraining? Dan bent u bij Budokai Senshi aan het juiste adres! Met een kader van ruim 20 leraren en assistent leraren bieden zij een 7 daags sportrooster aan vanaf 12,50 euro per maand. Voor meer informatie kunt u kijken op www.budokai-senshi.com. Of neem contact op met 0641209730 of [email protected].

De eerste twee proeflessen zijn gratis en er zijn al mogelijkheden vanaf 2 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen