De Heinenoordtunnel is ook in april weer dicht

Foto: Google Streetview

Rijkswaterstaat is bezig met het renoveren van de Heinenoordtunnel. En ook in april vinden er werkzaamheden plaats.

Nog tot het einde van dit jaar gaat de tunnel regelmatig dicht voor werkzaamheden. Dat gebeurt in de nachten, in de weekenden en zelfs in de zomervakantie. Verkeer moet rekening houden met omleidingen en extra reistijd. Voor april staan er drie afsluitingen op de planning.

De eerste afsluiting is meteen dit weekend. Van vrijdag 5 april 22.00 uur tot maandag 8 april 05.00 uur is de tunnel in beide richtingen afgesloten. De tweede afsluiting is een paar dagen later. Van woensdag 10 april 22.00 uur tot donderdag 11 april 05.00 uur is de tunnel dicht. Hierbij gaat het om de richting Bergen op Zoom, naar het zuiden dus. En tot slot is de derde afsluiting van donderdag 11 april 22.00 tot vrijdag 12 april 05.00 uur. De volledige jaarplanning met afsluitingen is te vinden op de website van Rijkswaterstaat. De volgende afsluiting hierna is volgens de planning pas weer in juni.

Omleiding

Doorgaand (vracht)verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid via de A17, A16, A15 en andersom. En lokaal verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 (Kiltunnel), A16 en andersom.

De Kiltunnel is tolvrij tijdens de weekendafsluitingen.

Werkzaamheden

Tijdens deze afsluitingen, én in de komende maanden, test Rijkswaterstaat met name de nieuwe installaties en systemen. Ze testen ook de omroepsystemen, zowel in als buiten de tunnel. Dit proberen ze zoveel mogelijk overdag te doen, maar dit is alleen niet altijd mogelijk. Het kan zijn dat u in de omgeving van de tunnel geluidshinder ervaart van het testen van de omroepinstallaties. Daarnaast gaan ze onder andere ook verder met de beplating van de wanden, met werkzaamheden voor de hoogtedetectie en in de dienstgebouwen.

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluitingen rijden de bussen van Connexxion en Arriva volgens de normale dienstregeling. Bussen rijden in één richting door de Heinenoordtunnel in de A29 en in de andere richting door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Hierdoor is de bus ook in de weekenden een goed alternatief.

Daarnaast blijft de fietssluis open en de overtocht pont voor (brom)fietsers en motoren is gratis. De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel blijft open als de tunnel dicht is voor werkzaamheden.

Verharding N59

Voor de verbetering van de berm langs de vernieuwde N59 is vooralsnog geen nieuwe datum te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen