Sébas van Lith geeft zwemclinic

Foto: Sam Fish

Leden van zwemclub de Schotejil in Sommelsdijk kregen zaterdagmiddag 3 september wel een heel bijzondere zwemtraining.

De leden kregen namelijk les van niemand minder dan Sébas van Lith (24), Nederlands recordhouder op de 200 meter schoolslag. Van Lith volgt zwemster Inge de Bruijn op die vorig jaar een zwemclinic gaf over de vlinderslag en borstcrawl.

“Schoolslag leer je eigenlijk al in het eerste stadium van de zwemles, maar het blijft een achilleshiel bij de zwemclub. Als je wilt verbeteren, dan moet je beginnen bij het zwakste punt”, zegt organisator John Albrechts. “Ik denk dat er vandaag wel heel veel goede tips zijn gegeven. Het was een hele goede clinic”.

LEES OOK: Tijd voor een Goerees Visje

Medailles
De zwemmiddag begon met een korte uitreiking van vier medailles. Jorian Tanis, Lieske Zijlstra en Elise Tanis kregen allemaal een bronzen prestatiemedaille van Sébas. Deze kregen zij doordat zij alle drie in de top 10 van de Nederlandse zwemmers staan in hun leeftijdscategorie en met hun slagspecialisatie.

Jorian Tanis kreeg ook nog een zilveren medaille naar aanleiding van zijn 2e plaats op het KNZB Lange Afstand Circuit van seizoen 2015-2016.

Clinics
Inge de Bruijn en Sébas van Lith zijn het begin van een mooie lijst. “Er zijn er natuurlijk genoeg die we hier zouden willen hebben voor een zwemclinic. Er is contact met Ranomi Kromowidjojo, dus hopelijk kan zij volgend jaar een les komen geven”, zegt John Albrechts hoopvol. “Maar Pieter van den Hoogenband zou leuk zijn en Sebastiaan Verschuren staat ook heel hoog op mijn lijstje”.

LEES OOK: Commissaris van de Koning feestelijk onthaald in Middelharnis

Aan de clinic deden ruim zestig leden mee. Het laatste onderdeel van dit geslaagde evenement werd ingevuld door Sportteam G-O met verschillende zwemspelletjes. Verder werd door de JOGG regisseur van de Gemeente Goeree-Overflakkee advies gegeven over een gezonde levensstijl. Aan het laatste (spel) onderdeel van het programma deden ruim 100 kinderen mee.

Zwemclinic Sébas van Lith-1 Zwemclinic Sébas van Lith-2 Zwemclinic Sébas van Lith-4 Zwemclinic Sébas van Lith-5 Zwemclinic Sébas van Lith-7

Reacties