Feestelijke reünie bij turnvereniging MH-SD

Foto: PR

Het was zaterdag 27 januari een drukte van jewelste in de linker vleugel van het Diekhuus in Middelharnis. Daar was de reünie van turnvereniging MH-SD.

De zaal stond bol van de sportieve herinneringen en oud-leden van de vereniging uit de jaren 50, 60, 70 en 80. Maar liefst 94 oud-gymnasten gaven ‘acte de présence’. Zij brachten behalve talloze herinneringen ook enorm veel gezelligheid mee.

Dat begon al bij de entree. Daar hing een speciaal voor de gelegenheid gemaakt spandoek. Gasten liepen daar onder een vrolijk versierde boog het Diekhuus binnen. De turn(st)ers werden bij het betreden van de zaal op de foto gezet en één voor één persoonlijk verwelkomd door de organisator. Tijdens het welkomstwoord vroeg organisator Anita van Zielst applaus voor de vrijwilligers van het organisatieteam.

Geschiedenis

Tijd om terug de geschiedenis in te gaan. Dat werd gedaan door twee oud-voorzitters die om de beurt aan het woord kwamen. Tinus Coolbergen was in de jaren 60 voorzitter en vertelde kort iets over het ontstaan van de vereniging en over zijn ervaringen in de jaren 50 en 60. Vervolgens kreeg Piet van Zielst de microfoon. Hij was in de jaren 70 en 80 MH-SD-voorman en deelde met alle aanwezigen zijn belevenissen uit die tijd.

Na dit lesje turngeschiedenis, was het tijd voor de start van de reünie. Anita vroeg alle aanwezigen om gezamenlijk ‘muzikaal’ af te trappen met het aloude Gymnastenlied. Een lied dat in de jaren 50 en 60 verplichte kost was voor ieder MH-SD-lid. Twee coupletten moest je kennen. Tijdens wandelmarsen werd dit dan ook door iedere gymnast uit volle borst gezongen. Om dit klusje ook op deze middag te klaren, werd het team van oud-voorzitters uitgebreid met Ary Los en Swier Garst. Dit kwartet nam het voortouw en de sfeer zat er meteen goed in.

Archief

Na de opening konden de oud-leden op het grote scherm genieten van een doorlopende presentatie van 270 turnfoto’s uit de oude doos. Deze waren speciaal voor de reünie verzameld. Op alle tafels lag een 70 pagina’s tellende knipselkrant met krantenartikelen en documenten uit lang vervlogen tijden.

In de 75 jaar dat MH-SD bestaat, is het archief helaas enkele malen ‘als sneeuw voor de zon’ verdwenen. Met het overhandigen van een exemplaar van deze dikke knipselkrant en het ter beschikking stellen van alle oude foto’s, heeft het huidige bestuur toch weer een stukje clubgeschiedenis terug.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen