Geslaagde tweede sportdag Kinderpaleis

Foto: Sam Fish

Het sportveld van M.S.V. & A.V. Flakkee was donderdagdagmiddag het decor voor alweer de tweede sportdag van kinderopvang Het Kinderpaleis.

Zo’n tachtig kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud verzamelden rond 10.00 uur op het sportveld in Middelharnis. “Een sportdag als deze is niet alleen voor de kinderen van onze drie locaties, ze mochten ook allemaal een vriendje of vriendinnetje meebrengen”, vertelt Ria Jongejan, directrice van de Kinderopvang in Middelharnis.

LEES OOK: 110 kilometer wandelen op teenslippers

Clinics
De keuze was reuze voor de kinderen en daarom waren er een paar regeltjes waar iedereen zich aan moest houden. Zo waren er vier sportrondes, maar mochten ze niet twee keer dezelfde clinic volgen. “Dat is nodig, want anders heb je een groepje dat alleen maar wil voetballen en er is een groepje dat alleen maar wil hockeyen. Op deze manier moeten ze verschillende sporten uitproberen en dan komen ze misschien wel iets tegen dat ze helemaal geweldig vinden”, legt Ria uit.

En die sportclinics werden niet verzorgd door zomaar iemand. Budokai Senshi was aanwezig om karate te geven, Korfbalvereniging Good Luck was aanwezig, je kon Kidsyoga volgen bij iemand van YogaKids Company, de hockey werd verzorgd door HCGO, atletiek en voetbal werden begeleid door mensen van M.S.V & A.V. Flakkee, Focus & Health uit Oude-Tonge verzorgde de clinic FitKids en de kinderen konden dansen bij een van de begeleidsters van de Kinderopvang.

Goed drinken
“Het is prachtig weer voor een sportdag, maar zorg ervoor dat je genoeg drinkt”, zegt Ria tegen de kinderen voordat ze beginnen. Ook wordt er gezegd dat iedereen zich goed moet insmeren.
“De begeleidsters nemen de groepjes tussen alle rondes door mee naar binnen om even iets te drinken en te eten. Dat is met dit weer echt wel nodig, we willen natuurlijk niet dat er kinderen gaan flauwvallen”.

LEES OOK: Zaterdag is er officieel weer een skatepark in Middelharnis

De kinderen krijgen na afloop van de sportdag nog een sportdiploma. Die is, samen met al het eten, drinken en lekkers, gesponsord door verschillende bedrijven als Albert Heijn, Coop, Bakkerij Koese, Zeelandia en Groenteboer Van der Sluis.

“De reacties op de sportdag zijn elke keer weer hartstikke leuk, dus volgend jaar doen we het gewoon weer!”, aldus Ria.

Sportdag 't Kinderpaleis-2 Sportdag 't Kinderpaleis-3

Reacties

Cookieinstellingen