EK Flying Junior in Stellendam

Foto: EK-commissie Flying Junior

Stellendam was het afgelopen weekend het decor voor het Europees Kampioenschap Flying Junior.

De zeilwedstrijd vond plaats in het Haringvliet. Er deden bijna veertig teams mee uit wel zeven landen. De Flying Junior, te herkennen aan het internationale zeilteken FJ, is een sportieve tweemans zwaardboot uitgerust met een trapeze voor de bemanning. De klasse kenmerkt zich door uitstekende zeileigenschappen van de boten, het hebben van relatief open regels hoe de boot in te richten en vooral een heel gezellige groep zeilers door velen als een echt familie beschreven.

Op zaterdag werd er gestreden om de titel van Europees Kampioen Flying Junior zeilen. Er zijn in totaal 12 races gevaren over vier dagen en de titel is pas in de laatste race beslist. Tot en met de derde dag stonden Hylke Sasse en Jori Vermeij (NED 1419) veruit bovenaan. Na de derde dag hadden Hylke en Jori 9 punten voorsprong op Thorsten Willemsen en Stephanie Tauchert (GER 407) en 15 punten op Rolf de Jong en Hugo de Jong (NED 961).

LEES OOK: Prinses, loop je mee?

De vierde en laatste dag hebben Rolf de Jong en Hugo de Jong met een nette serie van drie eerste plekken de titel van Europees Kampioen weten te pakken. Met een puntenverschil van slechts 1 op de nummers twee en drie was dit met recht een fotofinish.

In totaal namen er 7 landen deel aan het EK en streden er 40 teams om de titel. Vanuit Nederland waren 12 deelnemende teams.

De volgende prijzen zijn uitgereikt:
1. (27,0 pnt) Rolf de Jong, Hugo de Jong (woonplaats Pijnacker)
2. (28,0 pnt) Hylke Sasse, Jori Vermeij (woonplaats Rotterdam en Amersfoort)
3. (28,0 pnt) Thorsten Willemsen, Stephanie Tauchert (Duitsland)
4. (54,0 pnt) Niel Kehlmann, Daniel Kossack (Duitsland)

Beste Jr. Stuurman/vrouw:
Ellen Royer (België) – 17e plaats met 166,0 pnt

Beste Jr. Bemanning:
Justus Rüthing (Duitsland) – 9e plaats met 96,0 pnt

Eerste Stuurvrouw:
Elske Vermeij (woonplaats Middelharnis) – 6e plaats met 77,0 pnt

LEES OOK: Beleef oude tijdens in het Streekmuseum

“Graag willen wij onze partner Gemeente Goeree-Overflakkee bedanken voor de goede ondersteuning en stimulering van dit evenement. Zonder deze samenwerking is een evenement als deze niet makkelijk te organiseren”, aldus de organisatie. Het evenement werd georganiseerd door Holland Regatta Club op Marina Stellendam met catering van Dok 5. Dankzij de professionele hulp van hen is het evenement veilig en goed verlopen en is de inwendige mens ook goed verzorgd.

Speciale dank gaat uit naar de sponsoren:
– Tanis Goeree B.V. voor het leveren van bouwmaterialen op locatie.
– Rake Rigging B.V. voor de bijdrage en materialen voor op wedstrijdboten.

Reacties