Prinses, loop je mee?

Foto: De Omloop

Een groep fervente wandelaars afkomstig van Goeree-Overflakkee nodigt op de laatste dag van de Nijmeegse 4 daagse (vrijdag 22 juli) de dochters van Zijne Koninklijke Majesteit Koning Willem-Alexander uit om mee te doen aan de Kinderomloop van Goeree-Overflakkee.

Met het spandoek met daarop de uitnodiging lopen de wandelaars – voor zover mogelijk – gezamenlijk over de eindstreep. De bijgaande foto is van tevoren gemaakt omdat alle lopers meedoen met verschillende afstanden.

De actie is bedoeld om meer jongeren te laten bewegen en wandelen. En om ze uiteindelijk warm te krijgen om mee te doen aan sportieve wandelevents, zoals bijvoorbeeld de Kinderomloop van Goeree-Overflakkee en later ook de 4 daagse van Nijmegen. Uit onderzoek blijkt dat de Nederlands bevolking teveel zit. Vooral jongeren brengen teveel tijd zittend door. Heel slecht voor de gezondheid blijkt nu uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Wandelen is een simpele en toegankelijke manier om in beweging te komen. Het kost niets en kan altijd en overal.

LEES OOK: Bootcamp/survivalrun voor KiKa! 

Wandelen en wandelen…
Je hebt natuurlijk wandelen en wandelen. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus vindt op Goeree-Overflakkee de Omloop van Goeree-Overflakkee plaats. Een zeer unieke en uitdagende wandeltocht waarbij deelnemers maar liefst 110 kilometer afleggen in 24 uur. De tocht start ’s avonds en gaat over stranden, door duinen en unieke –normaal voor publiek gesloten – natuurgebieden, door dorpen en over buitendijken. Een wandeltocht voor de echte bikkels. Speciaal voor de kinderen is er een kidsloop met afstanden van 5 en 15 kilometer.

Lopen voor Sophia Kinderziekenhuis
Naast het feit dat wandelen gezond is voor je en je door deelname aan wandelevents je grenzen kunt verleggen, kun je door deelname aan Omloop van Goeree-Overflakkee ook nog eens een goed doel steunen!

De Omloop van Goeree-Overflakkee steunt het Kinderthoraxcentrum in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Hier worden kinderen met afwijkingen aan hart, longen en luchtwegen door een team van medisch specialisten behandeld in een unieke setting. Ook kinderen die meedoen aan de kidsloop kunnen zich laten sponsoren.

LEES OOK: Heeft Flakkee het schoonste strand? Stemmen kan! 

Meer informatie
Wil je je inschrijven voor de Omloop van Goeree-Overflakkee? Of wil je meer informatie? Kijk op www.dewandeltocht.nlwww.omloop.com, Facebook of volg ons op Twitter.

Reacties