Beleef oude tijden in Streekmuseum

Foto: Jaap Peeman

Wij kunnen het ons tegenwoordig bijna niet meer voorstellen, maar een eeuw geleden leefden onze ouders, grootouders en overgrootouders nog zonder televisie.

Zij leefden een heel ander leven dan wij nu. Een televisie, telefoon en een auto was toen echt iets dat alleen rijke mensen hadden. Zelfs fietsen waren bijzonder om te hebben. Het was de tijd van klederdracht en geen wasmachines, stromend water of een centrale verwarming.

LEES OOK: Red de pastorie! 

Het is een tijd die ver achter ons ligt, maar in het Streekmuseum kun je het weer beleven. Proef en beleef het leven van begin 1900 op donderdagmiddag 11 augustus tijdens een rondleiding door het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en ervaar de ‘levende geschiedenis’.

Interesse? Meld je aan voor de rondleiding. Aanvang 14.00 uur in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Ook is het mogelijk de rondleidingen als cadeau weg te geven. De kosten bedragen € 7,50 euro per persoon, inclusief koffie en wat lekkers. Kinderen betalen 5 euro. Opgeven kan via [email protected] of 06-52153169.

Reacties