Jonge atleten van AV Flakkee trotseren de bossen

Foto: PR AV Flakkee

Op zaterdag 25 november deden vijf jeugdatleten van AV Flakkee mee aan de Elderschanscross in Aardenburg.

Op een steenworp afstand van België vormde deze wedstrijd de tweede cross van de in totaal zeven wedstrijden als onderdeel van de Zeeuwse Cross competitie. Alle Flakkeese deelnemers liepen erg sterk in het bos rondom landhuis ‘de Elderschans’. Op dit onverharde terrein startte Timme Bezuijen in de jongste groep en slaagde erin een podiumplaats te halen door als derde te eindigen. Job van Papeveld en Auke van Strien kwamen beiden uit in de groep jongens U12, eerstejaars. Zij liepen 1120 meter in respectievelijk 00:05:37 en 00:05:43. Zij behaalden daarmee de zesde en zevende plaats. Lennon Grootenboer is een jaartje ouder en kwam uit in de groep U12 tweedejaars. Hij liep dezelfde afstand in 00:06:02. Knap gedaan! Het was voor hem de eerste crosswedstrijd van dit seizoen en hij verkreeg hiermee de achtste plaats.

Karlijn Bezuijen liep 2100 meter in 00:09:30. Een flinke verbetering qua tijd ten opzichte van haar vorige wedstrijd. Karlijn behaalde een bronzen medaille bij de meisjes U14.

Kruiningen

De volgende cross is in Kruiningen, en daarmee een stuk dichterbij! Aanmelden voor deze Den Inkelcross is nog mogelijk. Dit is tevens de laatste mogelijkheid om in te schrijven voor de complete competitie; er moeten namelijk minimaal 5 van de 7 wedstrijden gelopen zijn. Ook volwassenen kunnen deelnemen en kiezen voor een korte of lange cross.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen