Illegaal vuurwerk gevonden in woning Sommelsdijk

Foto: Politie Basisteam Haringvliet

De politie heeft na een melding via Meld Misdaad Anoniem een woning in Sommelsdijk doorzocht. En met succes.

In de woning werd een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie heeft dit in beslag genomen. Tegen de 46-jarige bewoner is een proces verbaal opgemaakt.

Het hebben van vuurwerk in huis of in een schuur is erg gevaarlijk en daarom verboden. Bij ontploffing ervan is het niet alleen gevaarlijk voor de bewoner van de woning, maar ook buren en voorbijgangers. Daarom is het bezitten van professioneel of zwaar vuurwerk strafbaar en zelfs een misdrijf. De gevolgen zijn hoge straffen. Denk aan een gevangenisstraf of het krijgen van een strafblad in combinatie met een bestuurlijke maatregel. Dat laatste kan bijvoorbeeld uitzetting van de woning zijn.

Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem, of kortweg M, is een Nederlands onafhankelijk meldpunt. Hier kun je anoniem informatie doorgeven over criminaliteit. Denk aan drugscriminaliteit, moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting en wapen- of mensenhandel. Maar dus ook over vuurwerk. M is vooral erg belangrijk bij meldingen waarbij de melder en de verdachte elkaar mogelijk kennen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen