Schotejil verdienstelijk in regionale zwemcompetitie

Foto: ZC De Schotejil

Zaterdag 25 november heeft zwemclub De Schotejil de tweede wedstrijd gezwommen in de regionale zwemcompetitie.

In het zwembad van Zwijndrecht werden 14 ereplaatsen behaald. Daaronder was ook een verbetering van het 15 jaar oude clubrecord op 100m wisselslag. Die stond op naam van Sebastiaan Rosendaal, maar Laurens Kalle zwom een nieuwe record in 1.01.50.

Bij de oudste junioren werd opnieuw zeer sterk gezwommen met twee eerste plaatsen voor Famke Franzen op 100m wisselslag en de 100m schoolslag. Evy de Bonte zwom in dezelfde categorie naar een tweede en derde plaats op deze resp. nummers. In de jongste juniorencategorie waren het opnieuw de meisjes die voor successen zorgeden. Abya Buscop eindigde als eerste op 200m vrij, gevolgd door Evy van Nimwegen op een derde plaats. Deze laatste behaalde ook nog de tweede plaats op 50m vlinderslag. Het niveau van de genoemde vier jonge zwemsters werd bij aanvang van de wedstrijd op voorhand al min of meer aangekondigd door de snelste tijd op 4x50m wisselslag.

Bij oudere jeugd was Meyke van Nimwegen goed voor de derde plaats op zowel 100m wisselslag als 50m schoolslag. Laurens Kalle behaalde het zilver op de eerder genoemde 100m wisselslag. De jeugd estafette 4x50m wisselslag met Meyke van Nimwegen, Dominique Overduin, Laurens Kalle en Rien Mackloet behaalde de derde plaats. In de seniorencategorie was er een tweede plaats voor Xander Vis op 200m schoolslag en een derde plaats voor Jacob Mackloet op 200m vrij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen