Reünie Turnvereniging MH-SD komt eraan!

Foto: PR

Op zaterdag 27 januari 2024 is er een reünie voor de turnvereniging MH-SD in het Diekhuus in Middelharnis. Oud-leden kunnen zich nu aanmelden.

De vereniging bestaat 75 jaar en dus is het tijd om herinneringen op te halen. De organisatie ligt in handen van voormalig turnster Anita van Zielst. En die reünie is speciaal voor oud-leden uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Het idee voor een reünie speelde al een tijdje. Anita zocht alleen nog een geschikt moment. Dat diende zich aan toen bleek dat ‘haar oude turncluppie’ 75 jaar bestaat. Een spontaan berichtje op haar eigen Facebookpagina liet het balletje rollen. Er kwamen zoveel positieve reacties dat ze besloot door te pakken.

“Mijn jeugd bestond voornamelijk uit turnen,” vertelt ze. “In ons gezin draaide zo’n beetje alles om MH-SD. Deze prachtige sport heeft me gevormd, ik heb er veel aan te danken. En wat is er nou leuker dan die tijd nog één keertje terug te halen? Maar natuurlijk wel met z’n allen!”

Contact met de vereniging

De oud-turnster deelde haar idee meteen met het bestuur van MH-SD. Zij vonden het een geweldig plan. Maar gaven ook aan dat het hen aan menskracht en middelen ontbreekt om de organisatie van een reünie op de schouders te nemen. En dus besloten bestuur en initiatiefneemster gezamenlijk dat Anita zelfstandig haar idee zou realiseren. En dat deze reünie de ‘opmaat’ gaat worden voor de jubileumfestiviteiten die de vereniging voor de jongere generaties op stapel heeft staan.

“Het onderlinge contact verloopt heel soepel en prettig. En dat is ook belangrijk want we hebben allebei hetzelfde doel: we willen er een bijzonder jubileum van maken.”

Teamspirit

De keuze om zich voor deze reünie te beperken tot de jaren 60, 70 en 80 is een bewuste. Het was een bijzonder tijdperk met een knusse sfeer en een enorme verbondenheid. Een periode waarin de toenmalige nieuwe clubkleuren zwart/geel werden geïntroduceerd, de wilskracht zegevierde en de sportieve prestaties voor regionale bekendheid zorgden.

Dat de teamspirit van toen ook nu nog doorwerkt, uit zich op allerlei manieren. Zoals het feit dat Anita’s turnmaatjes Corine, Miranda en Erika meteen zijn opgestaan om te helpen met de organisatie. En dat andere oud-leden inmiddels volop meezoeken naar nog meer namen uit die tijd. Maar ook dat voormalige turn(st)ers met een eigen bedrijf, zomaar diverse kosten op zich nemen.

“Wat ik heel bijzonder vind, en niet had verwacht, is dat zelfs enkele oud-leden uit de jaren 50 zich spontaan hebben gemeld. En er worden verschillende historische foto’s uit de geschiedenis van de vereniging aangeleverd. Zij zijn die middag onze eregasten, de turn(st)ers van het eerste uur.”

Aanmelden

Oud-leden van vóór 1990 kunnen zich voor deze reünie aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Vermeld in de aanmelding je volledige naam, inclusief eventuele meisjesnaam. Laat ook zeker contactgegevens achter en vermeld de geschatte turnperiode.

De sluitingsdatum is 31 december. Of al eerder als het maximum aantal deelnemers voor de zaalcapaciteit is bereikt. Wacht dus niet te lang met aanmelden, want vol is vol.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen