Budokai Senshi laat visite kaartje achter op Katsu Gala

Foto: PR Budokai Senshi

Op 25 november werd voor de 23ste keer het Katsu Gala georganiseerd in het Groningse Winsum.

De organisatie ligt jaarlijks in handen van dojo Katsu van Shihan Lammert Meinema. Het had wederom meer dan 100 deelnemers. Het toernooi staat bekend om de goede strakke organisatie met een eigen karakter. Daarin is er één mat en deelnemers komen op met muziek. Budokai Senshi nam deel met Hidde van Westenbrugge, Svenja Markus en Chris van Helden nadat Vince van Roosmalen en Vera Kom waren uitgevallen wegens de griep.

Hidde van Westenbrugge mocht het spits afbijten en liet direct zien waar Budokai Senshi voor staat. Hard werken, durf en het initiatief nemen in de partij. Hij liet zijn tegenstander compleet kansloos en na een goed gescoorde hoge trap tegen de helm volgde een harde buikstoot waardoor zijn tegenstander al na 28 seconden de partij moest opgeven. Een hele mooie eerste plek voor Hidde.

Senioren

In de avond stonden de senioren op het programma. De vechters van Budokai Senshi waren allebei gekoppeld aan Duitse vechters uit Hamburg. Op het laatste moment bleek echter dat beiden niet kwamen opdagen. Vervelend voor de organisatie maar zeker ook voor de vechters. Gelukkig waren er twee vechters bereid om de twee partijen te doen. Zo konden Svenja en Chris toch deelnemen.

Svenja trof de ervaren wedstrijdvechter Dajenka Meijer van Fight Game Academy. Deze vechter is het afgelopen jaar nog wereldkampioen kickboksen bij Enfusion geworden. Een mooie uitdaging voor de ambitieuze Svenja. Ze trof een partij die ondanks het ervaringsverschil de eerste rondes geheel gelijk op ging. Dajenka probeerde de afstand te controleren terwijl Svenja juist haar ritme probeerde te doorbreken met pressie. Na twee rondes was de jury er niet uit en kwam er een extra ronde. Daarin leek er even een kantelpunt in het voordeel van Svenja te komen, maar ze kon helaas niet doorzetten met haar conditie. Ze had namelijk kort voor het toernooi griep gehad. Daardoor scoorde haar tegenstander op het laatste gedeelte net iets meer. Niet gewonnen maar wel een hele mooie partij laten zien.

Chris

Wie ook niet gewonnen had maar dat zeker wel verdiende was Chris. Zijn tegenstander Joran van der Loo is een aanstormend talent. Maar Chris had een gameplan en voerde die uitstekend uit. Vastzetten op zijn benen en counteren met harde doeltreffende low kicks. Al na de eerste ronde waren er wisselingen in het been van zijn tegenstander te zien. Dat gaf aan dat er schade was ontstaan.

In de tweede ronde zette Chris dat tempo nog wat bij waardoor zijn tegenstander steeds moeilijker begon te bewegen en zijn dekking liet zakken. Chris kwam daar twee keer overeen met een achterwaarts gedraaide trap naar het gezicht. Bij de tweede was zijn tegenstander zichtbaar aangeslagen en verdiende Chris dan ook de waza-ari. Ondanks dat voelde Chris dat de winst in zijn zak zat en om de jury nog extra te overtuigen gooide hij in de laatste 20 secnden van de partij al zijn energie eruit om nogmaals aan te geven dat hij de betere was. Echter was er grote verbazing toen het merendeel van de hoekscheidsrechters een gelijkspel gaven en er een extra ronde gevochten moest worden. Zoals gezegd had Chris alles gegeven fysiek maar ook mentaal.

Hierdoor kon zijn tegenstander het tij keren en de winst pakken. Respect voor het doorzettingsvermogen van Joran die hem terecht de extra spirit prijs opleverde. Maar zoals iedereen aangaf was had de partij voor Chris moeten zijn.

Visitekaartje

Soms verdien je de winst maar krijg je hem niet maar laat je wel een mooi visitekaartje achter. De afgelopen periode heeft het hele wedstrijdteam van veertien vechters hele mooie vorderingen gemaakt. Tot het einde van het jaar gaan ze genieten van een welverdiende vakantie om vanaf januari weer te knallen op de aankomende toernooien. Daarin worden ook weer nieuwe wedstrijdvechters toegevoegd die ervaring op mogen doen.

Heb je ook interesse in Kyokushinkai Karate of in één van de andere sporten zoals Kickboksen, Boksen, Ju Jutsu, Kickbag, Kettlebell of Circuit training? Dan ben je bij Budokai Senshi aan het juiste adres. Met een ledenbestand boven de 300 leden is er voor iedereen aanbod vanaf 2 jaar. Meer informatie staat op www.budokai-senshi.com of kan er gevraagd worden via [email protected]. De eerste twee proeflessen zijn gratis!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen