Blubberige Moerschanscross voor atleten AV Flakkee

Foto: PR AV Flakkee

Denk aan bos, ruige ondergrond, bladeren, modder, takken, heuvels en smalle paadjes. En dan zo snel mogelijk rennen over een afgezet parcours.

Met deze setting is officieel het crossseizoen voor de atletiek geopend! Op zaterdag 4 november vond de eerste crosswedstrijd plaats van Vereniging Zeeland Atletiek. In Hulst deden vier jonge atleten van AV Flakkee mee aan de Moerschanscross. Deze veldwedstrijd staat bekend als een van de zwaarste in Zeeland, met geduchte concurrentie van Belgische atletiekverenigingen. Ook hadden de deelnemers zaterdag te maken met veel regen.

In totaal deden er 384 atleten mee aan deze veldwedstrijd.

Goede tijden

Timme Bezuijen was van AV Flakkee de jongste deelnemer. In 08.04 minuten legde hij zo’n 800 meter af en veroverde hij een negende plaats. De vrienden Job van Papeveld en Joah de Jong deden mee in de groep eerstejaars U12. Zij behaalden respectievelijk een zeventiende en negentiende plaats in 05:42 en 05:45 minuten op 1100 meter. Een knappe prestatie van de jongens, er stonden heel veel deelnemers aan de start!

Karlijn Bezuijen kwam voor het eerst uit in de groep U14. De loopafstand is bij deze leeftijdscategorie verhoogd naar 2,3 km. Daarbij liep Karlijn ook nog eens tegen meiden die een jaar ouder zijn. Zij behaalde de zevende plaats van de 34 deelneemsters.

Op naar de volgende

De volgende cross staat gepland op 25 november in Aardenburg; de Elderschanscross. Daarna volgen nog vijf veldwedstrijden verspreid over Zeeland. Atleten kunnen zich aanmelden voor enkele wedstrijden of de volledige crosscompetitie. Voor de competitie moeten minimaal vijf van de zeven wedstrijden zijn gelopen. Ook volwassenen kunnen meedoen aan de korte of de lange cross.

“De wedstrijden zijn kort en intensief en vereisen wendbaarheid en snelheid van de deelnemers. Het is heel anders lopen dan op een vlakke ondergrond. Je zou een cross écht eens moeten ervaren als je van hardlopen houdt,” aldus AV Flakkee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen