Elise Tanis succesvol op EYOF

Elise Tanis, zwemster van De Schotejil, heeft deelgenomen aan het open Luxemburgse kampioenschap.

Deze wedstrijd is door de KNZB aangewezen als vervanging voor het Europees Olympisch jeugd festival (EYOF). De EYOF wordt iedere 2 jaar georganiseerd. Echter dit jaar dus de vervangende wedstrijd. Elise had tijdens de Swimcup en het NJJK 4 limieten gezwommen voor deze wedstrijd. Op de eerste dag stond de 50m vlinderslag en de 100m vrij op het programma. Op de vlinderslag zwom ze in de series een mooie tijd (28.91). In de finale ging ze nog iets sneller (28.89). Hiermee behaalde ze een 5e plaats. Op de 100m vrij zwom ze 1.00.64. Op de 2e dag stond de 50m vrij en de 100m vlinderslag op het programma. Op deze afstanden zwom ze ook naar finale plaatsen. Op de vinderslag werd ze 7e (1.05.37) en op de vrij 8ste in 27.19. Elise maakte ook nog deel uit van 2 estafette teams namens de KNZB.

Twee andere Schotejil zwemmers hebben deelgenomen aan de Jaargangfinales in Dordrecht. Lyke Buscop (11 jaar) en Floris Tanis (9 jaar) mochten hieraan deelnemen. De Jaargangfinales gelden als de officieuze Nederlands Minioren kampioenschappen. Lyke zwom de 100m vrij in 1.16.63. Hiermee werd ze 17de. Op de 100m schoolslag zwom ze naar een 21e plek (1.40.66). Floris behaalde een 7de plaats op de 100m vrij in 1.16.40. Hij werd 16de op de 100m rugslag (1.32.41) en 21e op de 100m schoolslag in 1.47.30.