Tijd voor zevende editie DAM-X Event

Foto: PR Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober keert het DAM-X Event terug naar de Brouwersdam in Ouddorp.

Drie dagen lang is er van alles te zien, doen en beleven bij het Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam. Een sportief weekend dus wat voor iedereen tof is! Zo zijn er uiteraard veel surfers op het water te vinden. Op zaterdag en zondag strijden windsurfers van diverse klassen voor een plek op het podium tijdens de DAM-X Slalom. Hier zie je recreanten racen en vooral veel plezier hebben op het water.

Foilen

Daarnaast komen er ook veel toppers richting de Brouwersdam. Het foilen is een hype bij de pro’s. Dit mag ook alleen nog maar door hen gedaan worden. Aangezien het foilen redelijk nieuw is, mega hard gaat en erg spectaculair is, probeert de organisatie dit eerst met professionele windsurfers. Denk aan jongens als wereldkampioen Jordy Vonk, Taty Frans, Koen Hessels, Peyton Ditz en Amado Vrieswijk. Die laatste werd afgelopen week eerste bij een wereldbekerwedstrijd in het Duitse Sylt.

Met het foilen vlieg je 1 meter boven het water vanwege de lange vin met vleugels. Hierdoor heb je bijna geen weerstand en gaat het extreem hard, dit is tevens de nieuwe Olympische klasse. Absoluut de moeite waard om te komen kijken, dit is nieuw en spectaculair.

Freestyle show

Tussen al deze races door zullen er ook verschillende freestyle windsurf shows gegeven worden. Daarbij springen de surfers meters hoog uit het water en laten ze de mooiste sprongen zien. Hiervoor zijn de beste freestyle windsurfers ter wereld uitgenodigd. De wind voorspelling ziet er super uit, dus de sprongen zullen mega hoog worden.

Genoeg te doen

Naast al dat surfen is er natuurlijk nog veel meer te doen tijdens DAM-X. Je hoeft dit weekend ook zeker niet stil te zitten. Op vrijdag avond opent het festival in het nieuwe DAM Café met bands als MadPianos en de lokale band Snakes on Waves. Met het Activity Ticket maak je tijdens DAM-X op een laagdrempelige manier kennis met alle water- en wintersporten die aangeboden worden bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam.

Zondag sluit het DAM-X weekend af met de afsluitende wedstrijden van de Slalom. Verder zijn er fantastische prijzen te winnen tijdens de tombola. Tot slot krijg je tijdens de prijsuitreiking antwoord op dé grote vraag van het weekend… Wie mogen zich de winnaars van de zevende editie van DAM-X noemen?!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen