Sleuteloverdracht nieuwe praktijkloods Beroepscampus

Foto: PR RGO

Groot feest op de Beroepscampus in Sommelsdijk. Leerlingen hebben er namelijk een derde lesgebouw bij gekregen.

De sleuteloverdracht van de gloednieuwe loods vond plaats op maandag 2 oktober. Het nieuwe gebouw heeft officieel Beroepscampus West. Het wordt gebruikt door leerlingen en studenten van zowel het vmbo als het mbo. En met de oplevering gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Het is een plek waar de opleidingen van de Beroepscampus gezamenlijke praktijklessen kunnen verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan bouw- en groenopleidingen.

De sleutel werd overhandigd aan directeuren Arie Cové en Adam van Heest. Zij kregen deze uit handen van Jos Vrolijk. Hij is de directeur van het gelijknamige bouwbedrijf dat de totstandkoming van het pand realiseerde. De bouw duurde zo’n vijf maanden. Bij de overdracht waren ook afgevaardigden aanwezig van het stichtingsbestuur, het bouwdirectieteam, het managementoverleg en de ondersteunende diensten. Bouwer Vrolijk verzorgde de feestelijke entourage.

Drie gebruikers

Het praktijkgebouw komt tegemoet aan de gedeelde behoeftes van de gebruikers: RGO, CSG Prins Maurits en Bouwmensen. “We zijn als Beroepscampus heel erg blij dat we de loods in gebruik kunnen gaan nemen,” laat Cové weten. “Onze leerlingen en studenten hebben behoefte aan een praktijkruimte. In de campus leren we niet alleen uit boeken, we leren vooral door te doen en te ervaren. Dat kan in de nieuwe Beroepscampus West. Daarnaast is het heel bijzonder dat vmbo-leerlingen en mbo-studenten elkaar ontmoeten in deze ruimtes.”

Het pand heeft binnen een open structuur. De leerlingen en studenten van verschillende opleidingen komen elkaar dus tegen als ze aan het werk zijn. In de loods zijn verschillende ruimtes zoals dierverblijven, een instructielokaal, zandbakken voor stelwerk en aanleg, werkbanken en diverse opslagruimtes. De scholen zijn samen verantwoordelijk voor het gebruik van de loods.

Genoeg ruimte voor alle leerlingen

In de bestaande schoolgebouwen Noord en Zuid is niet voor alle praktijkopdrachten genoeg ruimte. Denk bijvoorbeeld aan hovenierslessen, metselprofielen stellen of dierverzorging. Met de voltooiing van Beroepscampus West is die mogelijkheid er wel.

Samenwerking

Binnen de Beroepscampus werken het vmbo, het mbo, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties uit de regio Goeree-Overflakkee samen. Ook de mbo-scholen Lentiz, Albeda en Techniek College Rotterdam nemen eraan deel. Nu de gedeelde praktijkruimte een feit is, ontbreekt het alleen nog aan een kas waar praktijkopdrachten teelt kunnen worden uitgevoerd. Die staat voor de nabije toekomst op de planning en wordt naar verwachting nog dit schooljaar gerealiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen