Scheidsrechters clinic bij Hockeyclub Goeree-Overflakkee

Foto: PR Hockeyclub Goeree-Overflakkee

Daniël Veerman heeft donderdagavond 28 september een scheidsrechtersclinic verzorgd voor Hockeyclub Goeree-Overflakkee.

Daniël is een internationaal fluitende KNHB Bondsarbiter. Naast scheidsrechter is hij ook docent op het RGO College in Middelharnis. Diverse HCGO leden kwamen derhalve hun docent in een totaal andere setting op hun sportclub tegen. Volgende week is Daniël overigens te bewonderen als toparbiter op het EHL toernooi in Barcelona.

In het binnen gedeelte van de clinic gingen de deelnemers aan de slag met de spelregels. Ook mochten ze vragen stellen over die spelregels met behulp van beelden. Wat doet een goede scheidsrechter en hoe ga je met lastige situaties om? Hoe sta je op het veld en hoe kom je over?

In het praktijkgedeelte werd er onder andere gewerkt aan de looplijnen, fluitsignalen (aanwijzen) op een speelse manier. Kortom een zeer inspirerend avondje met een gigantische opkomst hockeyers en vrijwilligers. Tevens was de clinic een mooie gelegenheid om de recent geslaagden voor de HCGO scheidsrechterscursus hun kaartenset en fluitje te overhandigen. Deze ontvingen zij uit handen van HCGO voorzitter Jan Verhage.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen