Spartaan ’20 drukt kwaliteitsverschil in score uit

Op deze zonnige zaterdag kwamen de gasten van DBGC in Oude-Tonge van Rotterdam zuid richting sportpark de Koepel.

Spartaan ’20 is vorig jaar gedegradeerd uit de eerste klasse en is vastbesloten dit jaar direct weer terug te keren in die klasse. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat deze sterke ploeg met veel positie wisselingen en beweging het de mannen van Jordi Smit moeilijk zouden maken.

DBGC kreeg moeilijk grip op het spel van de gasten, al dook Rowan Breen wel als eerste deze wedstrijd op voor de ogen van de imposante Spartaan ’20 keeper. Niet lang daarna was het Spartaan ’20 die vanaf de zestien meter bekeken de 0-1 dacht aan te tekenen, ware het niet dat de spits hinderlijk voor de ogen van de teruggekeerde Bas Steensma stond. Na die lastige eerste 10 minuten kreeg DBGC meer grip en volgden periodes van langer balbezit.

Aanvallen!

Na een onderschepte voorzet speelde DBGC zich aan de linkerflank heerlijk onder de druk uit. Sonny Noordermeer verplaatste het spel naar de andere flank. Daar legde Bas Mackloet de bal panklaar voor de voeten van Jeroen Sep. Die wist zich wel raad met dit buitenkansje en verschalkte met een subtiele boogbal de keeper van Spartaan ’20. Na deze goal ging DBGC nog wat makkelijker voetballen, zonder dat het kansen kreeg. Spartaan ’20 was even zoekende en gebruikte de drinkpauze om orde op zaken te stellen.

Na weer een afgeslagen voorzet was het notabene aanvoerder Mackloet die de bal knullig verspeelde op eigen 16. De middenvelder van Spartaan ’20 draaide vervolgens handig weg om zijn medespeler op de 16 te bedienen. Met een bekeken schot passeerde hij Bas Steensma. In de laatste tien minuten voor de rust wist Spartaan ’20 nog tweemaal het net te vinden na een penalty (1-2) en een lepe actie van de behendige aanvaller (1-3).

De tweede helft

Na de rust plooide DBGC wat terug om meer grip te krijgen op de vele positie wisselingen van Spartaan ’20. Dat zorgde ervoor dat de tweede helft wat saaier was om naar te kijken. Spartaan ’20 wist vlak voor de drinkpauze een gaatje te vinden, waarna de rechtsbuiten knap raak schoot in de korte hoek. In de 70ste minuut is het goed doorzetten van Bas Mackloet, waarna hij aangetikt werd binnen de beruchte lijnen. De strafschop werd verzilverd door Jeroen Sep (2-4). Vlak daarna stuurt Sonny Noordermeer Jeroen weer de diepte in. Zijn volley op de stuiterende bal gaat rakelings voorlangs, waardoor de spanning niet meer terug kwam.

Het laatste wapenfeit was een prachtige aanval van Spartaan ’20. Na een snelle combinatie over de linkerflank had de spits de bal voor het intikken. Omdat hij besloot dit met een hoogstandje achter het standbeen te doen, miste de poging uiteindelijk de juiste richting. Hierdoor bleef het 2-4, wat recht deed aan de krachtsverhoudingen binnen het veld.

Zo sluit DBGC een wisselende voorbereiding af. Met name in de aanval ontbreken er nog een aantal spelers, waardoor het daar zoeken is naar de juiste samenstelling.

Volgende week

Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Yerseke. Een sterke tegenstander met buitengewoon veel individuele kwaliteit in de voorste linie. Rond de klok van 16.30 uur zal DBGC weten of de voorbereiding voldoende is geweest om met een goed resultaat te starten in de competitie. U bent van harte welkom om dit te aanschouwen.