Dit is de hoogste zonnebloem van Goeree-Overflakkee!

Foto: Afbeelding van Couleur via Pixabay

Wie heeft de hoogste zonnebloem van Goeree-Overflakkee in de tuin staan? Dat is precies waar de wedstrijd om gaat.

Geheel volgens traditie is er ook voor dit schooljaar weer een groeiwedstrijd uitgeschreven door de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). Afgelopen mei ontvingen alle 1500 leerlingen van de 12 openbare basisscholen een zakje met zonnebloemzaad. De opdracht was dan ook eenvoudig; probeer een mooie en zo hoog mogelijke zonnebloem te krijgen. Veel leerlingen zijn geslaagd, maar wie heeft de hoogste zonnebloem?

Het was even heel secuur meten, maar het bestuur heeft een winnaar bepaald. Dat is Liam van der Bok uit Ouddorp. Hij heeft een zonnebloem van maar liefst 4.40 meter weten te groeien! Daarmee heeft hij de eilandelijke wedstrijd gewonnen.

Prijs

Liam werd in het zonnetje gezet tijdens de kleedjesmarkt op het plein van obs de Westhoek in Ouddorp. De zonnebloem is deze zomer gegroeid in de tuin van zijn opa en oma Mastenbroek. En dus heeft ook opa een speciale oorkonde in ontvangst mogen nemen.

Het bestuur van VOO organiseert de groeiwedstrijd al sinds 1972. Begonnen in de kern Oude-Tonge is het uitgegroeid tot een eilandelijke wedstrijd waar veel leerlingen aan deelnemen. Bijzonder is de samenwerking die (klein)kinderen regelmatig aangaan met hun (groot)ouders zodat meerdere generaties jaarlijks deelnemen aan de groeiwedstrijd van VOO.

Liam zonnebloem

Cookieinstellingen