Ooltgensplaat het hart van amateurdarts in Europa

Foto: Pixabay; Dirk Schulz

In Stad aan ’t Haringvliet is enkele maanden geleden een nieuwe dartorganisatie voor amateurdarters gestart; ADC Europe.

Meervoudig wereldkampioen Michael van Gerwin, Vincent van der Voort en voormalig inwoner John Lokken hebben dit gerealiseerd. ADC Europe focust zich op de nationale amateurdarter die ambitie heeft om door te groeien naar de top. En daarnaast de regionale darter die het gewoon leuk vindt om darttoernooien te gooien.

Het idee voor ‘Amateur Darts Circuit’ werd enkele jaren geleden geboren toen het amateurdarts in totale lockdown zat. Het werd toen opgestart in het Verenigd Koninkrijk door Engelse tak van de ADC. Op een bepaald moment zijn de koppen bij elkaar gestoken door bovenstaande namen en dit resulteert nu in ADC Europe.

Toernooien

De eerste toernooien zijn op zondag 8 en 15 oktober, zondag 12 november en zaterdag 16 december. Dit vindt plaats in MFC ’t Centrum in Ooltgensplaat. Dit zijn Europese Qualifiers, waar men deelname aan de MODUS Super Series kan verdienen. De MODUS Super Series is een dagelijkse toernooireeks voor de beste amateur spelers van de wereld, waar er viermaal per jaar een hoofdprijs van 20.000 pond te verdienen is. ADC Europe vaardigt elke week twee spelers af voor deze MODUS Super Series en nu zullen zij dus kwalificatietoernooien hiervoor organiseren.

De toernooien in Ooltgensplaat zijn een samenwerking van diverse partijen, groot en klein. Denk aan het dartmerk Winmau en dartsmanagement MODUS. Maar ook Boels in Oude-Tonge, Tamara’s Horeca in Ooltgensplaat en Dartshop Kattestaart in Nieuwe-Tonge.

Het betreft toernooien met een open inschrijving, dus iedere amateur darter kan en mag deelnemen aan deze darttoernooien (m.u.v. PDC Tourkaart houders en spelers van het Verenigd Koninkrijk en Ierland). Het inschrijfgeld per toernooi bedraagt 12 euro per persoon en men kan zich inschrijven via de ADC Europe website. www.amateurdarts.eu

Cookieinstellingen