112 Veiligheidsdag terug van weggeweest

Foto: PR 112 Veiligheidsdag Middelharnis

Houd zaterdag 16 september vrij in je agenda. Het is dan tijd voor de vierde editie van de 112 Veiligheidsdag in Middelharnis. En die wil je niet missen!

Door Sam Fish

Het evenement werd eerder al georganiseerd in 2016, 2017 en 2019. Door corona kon het ook niet georganiseerd worden. Maar nu is de dag weer helemaal terug van weggeweest. En de organisatie heeft er zin in!

Die organisatie ligt in handen van Ben de Neef en Louis IJsselstein van BL Veiligheid. Zij slaan hiervoor de handen ineen met de stichting Hart van Goeree-Overflakkee. “Wij zijn bekend met veiligheid en hebben heel veel contacten in die branche. En Hart van Goeree-Overflakkee heeft veel ervaring als het gaat om het organiseren van evenementen en het regelen van vergunningen. In dat opzicht vullen we elkaar voor deze dag dus geweldig aan. Het is al jaren een hele fijne samenwerking, moet ik zeggen,” geeft Ben aan. “We zijn dan ook heel blij dat ze dit jaar ook weer aan wilden haken.”

Meteen succesvol

Het idee voor de 112 dag kwam in 2016. “Zoals gezegd werken we veel met andere partijen en hebben we veel contacten. Het leek ons een leuk idee om iedereen samen te brengen,” vertelt Louis. “Op zo’n dag kan iedereen laten zien wat ze in hun mars hebben en wat ze doen. Mensen kunnen enorm veel leren op deze dag en voor kinderen is het gewoon machtig mooi. Er zijn demonstraties, ze kunnen mee in een brandweerauto, er is een springkussen en ze mogen zelf aan de slag met een brandweerslang. Het is dus echt een dag voor het hele gezin.”

Het is dan ook niet raar dat de 112 dag vanaf het eerste moment al een succes was. “Het is tot nu toe elk jaar mooi weer geweest en er zijn altijd veel mensen op afgekomen. We horen ook alleen maar enthousiaste reacties van bezoekers. Maar het is ook gewoon mooi om te zien hoe alles bij elkaar komt op zo’n dag als deze. En veel mensen weten ook niet wat voor hulpdiensten er allemaal zijn en dus ook niet waar ze baat bij kunnen hebben in het dagelijks leven.”

Genoeg te doen

De 112 Veiligheidsdag vindt plaats op het parkeerterrein aan de Herman Heijermansingel in Middelharnis. Van 10.00 tot 16.00 uur is daar van alles te doen en te zien voor jong en oud. Zo staan er kraampjes van BL Veiligheid, GO-alert en de buurtpreventie, de brandweer, politie, ambulance, noodhulpen, Rijkswaterstaat, Burgernet, de Dierenambulance, verkeerseducatie en nog veel meer. Maar er zijn ook demonstraties met politiehonden, er staat een springkussen en je mag een ritje doen in een echte brandweerwagen. Er is een hoop te leren, te zien en te doen voor alle leeftijden. En dan is er ook nog gedacht aan de inwendige mens. Kortom; een leuke dag voor het hele gezin!

De dag wordt om 10.00 uur geopend door niemand minder dan burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen