Atletiek is er voor iedereen en alle leeftijden

Foto: PR MSV & AV Flakkee

Atletiek is een diverse sport en daarmee voor iedereen hartstikke leuk. Daarbij is het ook competitief gezien een leuke bezigheid!

In Boedapest, Hongarije, vindt momenteel het WK Atletiek plaats. De beste atleten van de wereld strijden tegen elkaar om het eremetaal. Nederland neemt met 41 atleten deel. Daarbij zijn Femke Bol en Sifan Hassan de blikvangers van de ploeg. Bol geldt als absolute favoriet voor de wereldtitel op de 400 meter hordelopen. Gaat zij het waarmaken?

Maar niet alleen in Hongarije is atletiek helemaal hot en happening. Ook op Goeree-Overflakkee kun je je ei kwijt als het gaat om deze sport. Hier kun je atletiek beoefenen op het terrein van MSV & AV Flakkee in Middelharnis.

Genoeg te doen

Speciaal voor de jeugd zijn er twee groepen die wekelijks les krijgen op de onderdelen rennen, springen en werpen. Spring zo ver of zo hoog mogelijk, leer werpen met een speer of een kogel, trek sprintjes of ren zo lang mogelijk in vier minuten. Er zit altijd iets bij wat je goed kunt! De lessen zijn heel afwisselend en worden afgestemd op de leeftijd van de groep. Zo komen er bij de jongste deelnemers veel spelelementen terug, want het plezier staat altijd voorop. Atletiek is dus veel meer dan alleen hardlopen!

Ook worden er in de regio Zeeland regelmatig leuke wedstrijden georganiseerd waar de jeugd aan kan deelnemen. Atletiek lijkt een individuele sport, maar met elkaar maken ze er iets moois en gezelligs van.

Ervaar het

Is jouw kind ook graag actief? Het is mogelijk om gratis en vrijblijvend enkele trainingen uit te proberen! De jeugd van AV Flakkee traint op woensdagavond. Voor de pupillen van 6 tot 12 jaar duren de lessen van 18.00 tot 19.15 uur. En de junioren trainen van 19.30 tot 20.30 uur. Uiteraard zijn ook volwassenen welkom.

Afgelopen woensdag 23 augustus waren de eerste lessen na de zomervakantie. Dus als je een keer mee wil doen, dan is het weer mogelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt je gewoon melden bij de trainer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen